Разрушават кучешки приют край Благоевград

03 Май 2023 | 11:30
2 коментара
Общество
Благоевград
Разрушават кучешки приют край Благоевград

Община-Благоевград разпореди разрушаване на приюта за бездомни кучета, стопанисван от Бойко Гренцке. Премаването на изградените от него клетки в село Логодаж, с финансова помощ от фондация и доброволци, е насрочено за днес, информира във фейсбук Бойко и отправи апел към кмета Илко Стоянов да спре машините на "Биострой". Той призна, че все още не е узаконен напълно стопанисвания имот, закупен преди години. В прийта помагат възпитаници от Дома в Благоевград. Бойко им плаща символични възнаграждения. В района на Логодаж към момента има засилено полицейско присъстви. Кучетата се обстрелват с упойващи стрелички, за да бъдат изведени от клетките.

Преди месеци градоначалникът Стоянов разкри публично, че Бойко Гренцке, който е бивш служител в общинския приют, е събирал кучатата от целия регион. Настанявал ги в село Логодаж, а след това ги разпространявал. Той поиска проверка на НАП, тъй като Бойко значително е вдигнал стандарта си на живот. Криминалисти също извършиха тогава проверка и и на пътя край Логодаж спряа автомобил, в който са били Гренцке и още един. В резултат на установените нарушения при проверката са направени предписания от съответните институции. Предстои да бъде изготвен Констативен акт, след което да се пристъпи към премахване на клетките, построени от Гренцке.

Припомняме, Бойко закупи над 2 декара терен и събира от дълго време пари за спасяване на бездомниците. Кучкарникът, както го наричат в Логодаж, е в близост до язовир "Стойковци, до земеделските имоти на хората. Преди време приютът на Гренцке беше в съседното село Зелен дол. Грижеше се за кучетата в сградата на запустял краварник. Собственикът на имота обаче го изгони. След това се засели в Логодаж с над 50 кучета. Хората в селото протестираха и изготвиха подписка. Бойко направил на свои разноски проучване за водоснабдяване на закупения имот. Хидрогеолог му посочил под земята има сладководен източник, дълбок 60 метра, до който може да се стигне със сонда. Цената за това е 3000 евро. Както е известно, Бойко е изоставен от семейството като бебе. Израства в социални домове. На 6 годишна-възраст го осиновили американци. Те обаче го изоставили на летището в София и не стигнал до Америка. Оттогава Бойко по документи има американски родители, които никога повече не видял. Иоставен за втори път в крехкия си живот, Бойко изживява докрай трудния път до пълнолетието из домовете за деца. След 18-годишна възраст започва да се занимава с кучета, защото съдбата на бездомните животни му напомня на неговата - ту някой ги осиновява, ту след това ги изоставят.

Добавени коментари

Кирил публикува:
03 Май 2023 | 15:46
Като за начало си оправете правописа. А Бойко си е чиста проба измамник, взима едни кинти и ги харчи с мангалите по казина и се врътка с тях по храстите и евтините хотели. Да ги бяха осиновили загрижените кучкари, а и със стрелички никой не е стрелял по кучетата, проверявайте си новините и не правете смешни сензации и съчинения
Благоевград публикува:
03 Май 2023 | 11:49
Браво кмете!!! Само така на такива изпосници, мети ги такива утрепки смешни, които на гърба на хора си трупат пари с години и крадат!!! Тия природонедъгавци, цял живот си пълнят гушите чрез беззащитни животинки. Никой от тях не е приютил едно животно, но само лалат в фейсбук колко са загрижени мухльовците. Силни вилни във фейсбук, накрая са отишли 5 човека, които имат най-много сметка и пълнене на гушите, другите са платени лаладжии от клавиетурката. Кмете, точно такъв човек трябва като теб в Благоевград, за да мете постоянно схемаджии и такива циркаджии като тея и тоя на сайта селяка хамбраджийскио

Добавете Вашия коментар

TOP