Разпитаха пред командировани окръжни съдии свидетели на фаталния побой над петричкия бизнесмен Самуил Кацарски

30 Юни 2021 | 09:11
0 коментара
Общество

Множество свидетели бяха разпитани пред съдия в хода на разследването за убийството над петричкия бизнесмен Самуил Кацарски. Разпитите са проведени през последните два дни в Районен съд – Петрич пред командировани дежурни съдии от Окръжен съд.

За уличната саморазправа на 23 май бяха арестувани 27-годишният Павел Тасков и 24-годишният Кристиян Кожовски, които бяха привлечени като обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда. Обвинението обаче бе преквалифицирано за умишлено убийство и разследването премина под ръководството на Окръжна прокуратура. В началната фаза на разследването бяха разпитани свидетели, извършени разпознавания, изискани видеозаписи и назначени видеотехническа и лицевоидентификационна експертиза.

Според първоначалната информация, която бе представена от прокуратурата, конфликтът възникнал между две компании в сутрешните часове на 23.05.2021 г. в търговски обект в района на книжарница “Office 1” в гр. Петрич. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил Самуил Кацарски се опитал да предотврати ескалацията на напрежението, но словесната агресия прераснала във физическа, при което бил ударен. Нападателите напуснали, но не след дълго се върнали. На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека на ул. “Цар БорисIII”, но дори тогава отново бил силно изритан в областта на главата. Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента.
Междувременно пострадалият Самуил Кацарски изпаднал в кома. Вследствие на нанесените му удари той бил в критично състояние. Присъстващи оказали незабавно първа помощ, след което на място пристигнал специализиран автомобил на филиала на спешна медицинска помощ, с който бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата. За жалост лекарите не успяха да го спасят.

Досъдебното производство, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за пребития до смърт 44-годишен бизнесмен бе взето на специален надзор във Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – София.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP