Разпадът на „Пирин“ Благоевград започна, тръгна си и пресаташето, ултрасите в готовност за масови протести пред общината

05 Април 2023 | 09:38
4 коментара
Спорт
Благоевград
Разпадът на  Пирин  Благоевград започна, тръгна си и пресаташето, ултрасите в готовност за масови протести пред общината

Разпадът на „Пирин“ започна ден след провалената сделка с кандидат-инвеститорите от мениджърската агенция CRD Sport. Вчера напускането си официализира пресаташето Йордан Грозданов, който през 3-годишния си мандат на „Дъбравска“ 1 вършеше безупречно задълженията си, беше живата връзка на клуба с феновете, изпълняваше и ролята на преводач на чуждестранния легион, минал през отбора в последните няколко сезона.

„Огромни благодарности на всички, с които работих в последните почти 3 години в Пирин Благоевград /Pirin Blagoevgrad! Пожелавам успех от сърце на футболистите и треньорския щаб. Пирин е голема планина!“, гласи емоционалното сбогуване с благоевградския футбол на популярния тв коментатор на мачовете по европейските терени и син на един от ерудитите в треньорската гилдия Стефан Грозданов, оставил диря и на стадион „Христо Ботев“ преди време. „Днес се разделяме с най-кадърния човек, работил в Пирин някога! Огромна загуба за футболен Благоевград… Данчо, успех, завинаги ще бъдеш част от историята на Пирин“, „Поздравления за чудесната работа, свършена от теб!“, бяха само част от реакциите на феновете, които казват всичко.

Й. Грозданов се сбогува с „Пирин“

От фенфракцията „Пирин Ултрас“ излязоха с ултимативна декларация в търсене на отговори за бъдещето на любимия отбор, в която афишират готовността си за масови протести. „Ние, привържениците на Пирин, сме силно обезпокоени и крайно изнервени от случващото се около нашия любим клуб и ситуацията с лиценза за професионален футбол, както и бъдещето на Пирин. Настояваме за директни и конкретни отговори на следните въпроси:

1. След като пропадна сделката с потенциалните инвеститори, какъв е план Б на Общината за спасението на Пирин, какъвто кметът обяви, че има на сесията от миналата седмица, а няколко седмици преди това заяви, че Общината няма финансова възможност да издържа клуба?

2. Как Общината ще гарантира финансите на клуба до края на сезона, а и в бъдеще, особено след изборите?

3. Защо екипът, който доведе нов кандидат-инвеститор (инвеститор с екип от сериозни хора, които имаха интерес от месеци) и работи в трудни условия за запазването на клуба, бе освободен от длъжност с лека ръка? Не на последно място, крайно несъгласни сме Пирин да се управлява от хора, нямащи нищо общо с клуба исторически, недоказани в професионално отношение и назначаването на нови такива. Хора, в които никога не е туптяло „зелено” сърце! Ако в срок до 06.04.2023 /б.а. петък/ не получим точни и конкретни отговори и не видим реални действия по посочените проблеми, сме готови за крайни и радикални действия – включително протести пред сградата на Общината.

Цялата зелена общественост е обединена по тези въпроси, така както се обединихме и направихме празника за 100 години Пирин“, написаха ултрасите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавени коментари

Кондьо коч аз 9 публикува:
06 Април 2023 | 07:23
Айдеее има Господ! Парите да се дават за децата на Благоевград а не за тези клошари!
още малко публикува:
06 Април 2023 | 00:19
капчин е най големият боклук и мошенник скоро ще го разберете
епм публикува:
05 Април 2023 | 21:09
Нема и 50 човека да са. Прав е Капчин: Благоевград не заслужава Пирин. Щом 80% от футболните запалянковци в града са фенове на говеда и прасета, Пирин няма да го бъде. Такъв ни е селски манталитета, такава ни е продажна природата, такива са ни гъзолишки пристрастията. Сега на дербито между софийските боклуци ще има поне 500 благоевградчани в двата ултра сектора, а агитката на Пирин нема и 20 човека.
ff публикува:
05 Април 2023 | 09:39
г-д са 50 човеко яко масов протест ще е

Добавете Вашия коментар

TOP