Разобличен за фалшива препоръка строителен предприемач с втори шанс от община Петрич да усвои 60 000 лв.

12 Юли 2019 | 21:26
1 коментара
Бизнес

Петричкият строителен предприемач Кирил Смилянов Тодоров получи втори шанс тази година от община Петрич да спечели обществена поръчка, въпреки че с несериозното си отношение преди месец заради него се забави изборът на изпълнител за ремонт на улици в с. Кулата и с. Генерал Тодоров. Тогава Тодоров бе единствен кандидат за поръчката с прогнозна стойност 76 666.67 лв. без ДДС.

В процеса на разглеждане на документите той обаче бе уличен от общинската комисия по избора на изпълнител, че умишлено е подал невярна информация – представил препоръка от общинския съветник Владимир Заечки, че се е справил много добре с ангажиментите си като подизпълнител на спечелена от Заечки поръчка за ремонт на тротоарите в Чепеларе. Тогава при насрещната проверка в община Чепеларе комисията обаче установи, че Вл. Заечки не е имал подизпълнител, тоест, че препоръката с подписа върху нея на Заечки е била фалшива.

След тази скандална ситуация на Тодоров му бе дадена възможност да представи други доказателства, че е работил по аналогичен обект, но той така и не го направи и се наложи кметът с писмо за директно договаряне да предложи на фирма „Стройкомерс-58“ ООД на Константин Николов тя да поеме ремонта на селските улици.

И този път Кирил Тодоров е единствен кандидат за ремонт на обекти от културната инфраструктура в общината – на читалище “Братя Миладинови-1914” – гр. Петрич, която включва ремонтни дейности в читалищния салон, стълбището, библиотеката и фоайето, както и ремонт на залата за танци в петричкия кв. “Дълбошница”. Прогнозната стойност на ремонтите е 45 833.34 лв. без ДДС, или около 60 000 лв. с ДДС.

Вместо да му вдигне червен картон заради гафа от предишната обществена поръчка, комисията щателно прегледа офертата на бизнесмена, намери 3 пропуска и му даде възможност да го коригира в рамките на следващите 5 дни. Все още няма яснота дали бизнесменът ще доведе докрай участието си в обществената поръчка, или отново няма да се съобрази с препоръките на комисията и ще се откаже на финалната права.Струма

Добавени коментари

Гхуко публикува:
12 Юли 2019 | 23:21
MAFIA MRASNA DOLNA BEL DEN DA NE VIDITE

Добавете Вашия коментар

TOP