Разложкият съветник Ат. Крънчев обжалва отстраняването си от местния парламент

18 Март 2018 | 18:19
3 коментара
Политика

Доскорошният общински съветник в Разлог Атанас Крънчев от ГЕРБ внесе жалба в Общинската избирателна комисия срещу решението от 23 февруари тази година да бъдат прекратени предсрочно пълномощията му като местен парламентарист. То е взето на базата на уведомление от председателя на ОбС – д-р Мария Копанарова.

Крънчев натрупал отсъствия над допустимото при липса на каквито и да било оправдаващи неявяването му на сесии и в комисии документи. Местният парламентарист не се явил на четири поредни и на общо шест сесии през 2017 година, проведени на 25 май, 27 юли, 24 октомври, 26 октомври, 30 ноември и 21 декември. 

На редовната сесия през февруари тази година председателят на ОИК – Елена Пандева, обяви прекратяването на правомощията на Крънчев и обяви за избран на негово място следващия в листата на ПП ГЕРБ – Красимир Панков.

Още един съветник стана бивш парламентарист. Димитър Захариев от Коалиция „Кауза Разлог” сам подаде заявление за отзоваването му заради неявяването му на повече от 5 заседания на общинския съвет. Вместо него в местния парламент влезе следващият в листата на коалицията – Димитър Тренчев.

Жалбата и преписката към нея на Атанас Крънчев е и зпратена от ОИК до Административен съд-Благоевград. Той твърди, че е нарушен закона и не е спазена процедурата от Общинската избирателна комисия в Разлог. Затова иска отмяна на решението като незаконосъбразно.

Както вече информирахме, до драстичната мярка се стига, поради отсъствие на парламентариста от четири поредни заседания от общо шест на общинският съвет в Разлог без да е уведомил писмено председателя на общински съвет за неучастието си в заседанията на съвета по уважителни причини – служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и др.

Според източник на медията ни, той на няколко пъти отскачал до Англия, където работил, и именно това било причина за отсъствията му от заседанията.

Добавени коментари

разложенин публикува:
19 Март 2018 | 12:33
ее ни срам ни сурат с маика му искра крънчева докато беше в поземлената продадоха чужд имот на предел баща му сашо крънчев кадруваше във ВиК разлог де бе кмете- г-н Герчев озаптисаите го с г-жа Копанарова стига с тая лакомия една партия сте-ГЕРБ- ама и така нече
Ц Ц публикува:
18 Март 2018 | 20:13
Както обикновени те ви простотии И един сьветник не знаете ке е да испади те Като сичката ви работа
Иван публикува:
18 Март 2018 | 18:46
Пълен цирк станал съветник а отскачал до англия да поработи Ебати и управлението и цирка г-н Герчо

Добавете Вашия коментар

TOP