Разложани стопират замърсяването с кампания по събиране на отпадъци

09 Декември 2017 | 15:46
2 коментара
Общество

Община Разлог стартира кампания за събирането на отпадъци от домакинствата, за да се предотврати замърсяването на околната среда с изхвърлянето им на нерегламентирани еста. Акцията ще се извърши съвместно с ЕТ „Вера Бучкова-Надежда Бучкова”.

Ще се събират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, отработени моторни масла, негодни за употреба батерии и акумулатори, излезли от употреба гуми.

Специално оборудвани превозни средства ще приемат отпадъците по утвърден от общината график. На 11-и декември от 09,00 до 11,00 часа ще има пункт до паркинга на хотел „Разлог” в града, а от 13,00 до 15,00 часа – в стопанския двор на улица „Христо Ботев. На следващия ден акцията ще продължи от 09,00 до 12,00 часа до кметството в село Баня, а от 13,30 до 15,30 часа – до кметството в село Добърско. На 13-и декември преди обяд ще се приемат отпадъци до кметството в село Горно Драглище, а следобед – до кметството в село Долно Драглище. Ден по-късно специално оборудваните автомобили ще са до кметството в село Годлево – преди обяд, както и до кметството в село Бачево – от 13,30 до 15,30 часа.

Кампанията ще приключи на 15-и декември до кметството в село Елешница от 09,00 до 12,00 часа. Фирмата предлага и директно извозване на по-големи уреди от адресите, заявени от жителите на населените места. „Призивът ни е хората да се освободят от старите и ненужни вещи, за да може заедно да помогнем за съхраняването на ценни природни рисурси. Предаването на отпадъци е безвъзмездно”, заявиха от община Разлог.

Добавени коментари

2122 публикува:
10 Декември 2017 | 10:36
Да им е честито на разложени.Когато Баня се бореше срещу сметището те си трайкаха.Най-много ще пострадат сега те, длаглищеното и Добърско, както Белица и Краище, тъй като посоката на ветровете ще носи миризмите именно при тях.Баня и Банско няма да бъдат засегнати.Разложени, скоро очаквайте боклук и от Велинград, Петрич, и Гоце Делчев.Продължавайте да спите...Приятни сънища.
Снежанка публикува:
09 Декември 2017 | 21:29
Е, сега като тръгне благоевградският боклук да го изсипват на разложкото сметище, щото депото им за отпадъци е ЛИЦЕНЗИРАНО по стандартите на ЕС, ще видят разложани такова замърсяване, че ЖИВ ТУРИСТ няма да остане ни в Разрог, нито в село Баня, нито в супер Банското!

Добавете Вашия коментар

TOP