Разложани сложиха четворка на експериментална формация от млади орлета

24 Януари 2022 | 15:20
0 коментара
Спорт
Разложани сложиха четворка на експериментална формация от млади орлета

В първия си мач за 2022 т. „Пирин“ (Рз) победи с 4:0 сборна формация от дубъла и 19-ките на орлетата. Гостите пристигнаха на изкуственото игрище в Годлево, водени от Александър Царевски и в експериментален състав, което се наложи заради многото заболели футболисти в лагера на благоевградчани. Здравословните проблеми доведоха до отлагане на спаринга на втория отбор на зелено-белите с „Кюстендил“ и затова незасегнатите от грипния вирус играчи се присъединиха към юношеската гарнитура срещу представителния тим на разложани, които също не можаха да използват някои от основните си състезатели в лицето на Георги Фикийн, Петър Алгерин, Цветан Варсанов, титулярния страж Мирослав Бурдин…

Резултата откри в 12-та мин. Петър Попадийн след добро центриране в пеналта на Николай Димиров. След още пет Николай Хаджиниколов с шут отдалеко не остави никакви шансове на съперниковия вратар. В 31-та мин. Асен Либяховски стреля опасно, но Любомир Георгиев се справи. Синът на кмета на Мосомище бе най-активният на терена и в основата на втората опасност в полето на домакините, но отново не сполучи. В 41-та мин. Н. Хаджиниколов вкара от дузпа, която сам си изработи и придаде класическо изражение на разликата. Последен в спаринга се разписа в 84-та мин. резервата Георги Будин.

„Хубаво е да започнеш с победа новата година, макар че резултатът по време на подготовката не е решаващ от гледна точка на цифрово изражение, а само да преценим докъде сме стигнали. Липсваха ни футболисти, както в тима на противника, но се надявам в скоро време всички да се завърнат в строя. Като цяло състоянието на моите момчета ме задоволява на този етап“, коментира старшията на домакините Хр. Джоджов.

„ПИРИН“ /РЗ/:  Л. Георгиев, Цеклеов, Мавродиев, Сандев, Топузов, Р. Лефтеров. Р. Падарев, Хаджиниколов, Шапкаров, Демиров, Попадийн (Кенанов, Будин, Кънчев, Паланков, М. Лефтеров, Г. Кехайов).

“ПИРИН” (U19): Прангов, Великов, Ингов, Ангелов, Трендафилов, М. Бачев, Камишев, Караколев, Либяховски, Ат. Тодоров, Ставрев (Р. Търтов, Давчев, М. Димитров, Боински, Алексов).в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP