Разложани скочиха срещу заведение на общинския съветник Ал. Крайнов: Тероризира ни със силна музика

22 Юни 2020 | 20:38
5 коментара
Общество

Заради силна музика жители на Разлог депозираха жалба срещу заведение „Брадърс“ в града, собственост на общинския съветник от БСП Александър Крайнов.

Общо 25 човека, живущи на ул. „Шейново”, са се подписали под жалбата, която е депозирана до кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев с настояване да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки заради системното нарушение на обществения ред, конституционните и човешки права на живущите в близост от страна на собствениците на търговския обект. Жалбата е заради извънредно силната музика, идваща от заведението, което след старта си през май е започнало да организира дискотеки на открито.

„В случая става въпрос за адски силна музика, основно в петък и събота. През седмицата понякога се увеличава, но по-рядко. Ние сме подавали сигнали до 112, но от полицията ни казват, че обектът има разрешение от кмета и нищо не могат да направят. Посъветваха ни да депозираме жалба в общината. Лично аз се срещнах със собственика в събота и той обеща, че ще вземе мерки. Не знаем дали ще има резултат. Този уикенд ще разберем дали ще си спази обещанията“, сподели Аспарух, който е един от жалбоподателите.

Други хора от живущите наблизо споделиха, че на отворени прозорци музиката буквално заглушава телевизорите им. Те уточниха, че понякога продължава и след 23 часа.

В жалбата са посочени няколко разпоредби, регламентиращи работата на дискотеки на открито. Според визираното в нея търговският обект няма право да получи статут на дискотека поради противоречие с изискванията на чл. 2, ал. 2 от Наредба № 24 от 20 октомври 2003 г. за санитарно-хигиенните изисквания към дискотеките, издадена от министъра на здравеопазването, в която е казано, че дискотека на открито не може да работи на по-малко от 200 метра от жилищни сгради.

Другото нарушение, посочено в жалбата, е многократно надвишаване на нивото на шум. Посочени са разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда и наредба от 26 юни 2006 г. за показателите на шум. Там е регламентирано, че в централните градски и жилищни зони нивата на шум на открито трябва да са под 60 dB(а), включително и през работно време, и до 50 dB(a) през нощта.

Според жалбоподателите провежданите дискотеки на открито в пъти надвишават тези норми. В жалбата е посочено, че 60 децибела е нивото на звука при нормален човешки разговор, а в случая става въпрос за музика, разтрисаща целия квартал и нетърпима на стотици метри дори при затворена добра съвременна дограма. Жалбата вече е внесена в община Разлог.

Собственикът на заведението, общинският съветник Александър Крайнов, сподели, че е запознат с жалбата и допълни, че е могъл да вземе мерки и по-рано, ако съседите са говорили с него. Той се извини за причиненото неудобство на всички живущи в близост.

„В този труден период всички собственици на заведения се опитват да привлекат клиенти по някакъв начин. Тези неща ги правим за забавление на младите, които имат нужда от развлечение, след като четири месеца бяха затворени вкъщи. Стимулиране на бизнеса и респективно осигуряване на работни места също е сред причините. За две седмици съм назначил 20 души нов персонал. Това няма как да стане, ако ние не привлечем повече клиенти”, каза Крайнов и уточни: „Имаме разрешение до 23 часа и не се притеснявам от проверка, тъй като всичко е съобразено с изискванията на община Разлог. Категоричен съм, че няма надвишаване на нормите за шум. Искам да се извиня за причиненото неудобство на живущите в близост и да ги уверя, че са взети всички мерки по отношение на музиката“, каза Крайнов.

Извън това той сподели, че бизнесът е в много затруднено положение и всички в бранша правят и невъзможното, за да оцелеят. Той допълни, че и дистрибуторите също са притеснени и прогнозират нова криза през септември. Големи компании на алкохолни и безалкохолни напитки са склонни на огромни отстъпки, за да запазят клиентите си и да гарантират бъдещето си. Лично изпълнителните директори посещават обектите, за да си осигурят клиенти и да договорят условията.

Крайнов сподели още, че в момента в трите заведения, които стопанисва заедно с брат си, работят общо 40 души. По 7 души на смяна работят в две от тях, а в третото по 4. Ако се стигне до намаляване на обема на работа, това би означавало и намаляване на персонала поради невъзможност за покриване на разходите.

Фирмата бе една от малкото в региона, която не освободи от работа своите служители за времето на извънредното положение.в.Струма

 

Добавени коментари

Логика публикува:
23 Юни 2020 | 10:26
Аз ще искам разрешение да си засадя 100 декара канабис за да борим кризата. Обещавам поне 50 човека персонал да назнача...
Иван публикува:
23 Юни 2020 | 08:23
Последния път,когато ходих в този лисичарник,където е разрешено пушенето ,чаках 20мин.за да бъда обслужен и 15мин.за донасяне на сметката Сервитьоката,женица на средна възраст се чудеше на къде да тича по напред ! 20ч.персонал !?
4284 публикува:
22 Юни 2020 | 23:10
ЧЕСТИТО: като крадеш коментара ми от 20.06.2020г.,поне го копирай целия: Не харесвам Герчев и кликата му, но и този искаше да Ви бъде кмет!!! Дали, ако жалбата не беше от толкова много недоволни граждани и нямаше реакции във фейс-а, щеше да се случи нещо! Извинението достатъчно ли е или не е редно да има и оставка от местния парламент, интересно ми е ако на жалбоподателите се разлеждат въпроси в ОбщС, какво могат да очакват! Така е, щом си във властта или в ОбщС може да си правиш каквото поискаш, нали?! Последен въпрос-означава ли нова, че полицаите са си затворили очите, нали постоянно обикалят там-на кой служат-нали от гражданите дето не са мигнали/данъците им/ ченгетата получават заплати!!!
слугата на киро добрев публикува:
22 Юни 2020 | 21:16
требеше да стане кмет и тогава му вижте акъла нестава бе хора нестава сашо за кмет още повече влезе в бсп през прозорца а не през вратата сега е човека на киро добрев който иска да премахне кака корни
Честито публикува:
22 Юни 2020 | 20:41
този искаше да ни бъде кмет. Дали, ако жалбата не беше от толкова много недоволни граждани и нямаше реакции във фейс-а, щеше да се случи нещо! Извинението достатъчно ли е или не е редно да има и оставка от местния парламент, интересно ми е ако на жалбоподателите се разлеждат въпроси в ОбС, какво могат да очакват .

Добавете Вашия коментар

TOP