„Разлог, събуди се!“ влиза в битка за местната власт в града

20 Август 2019 | 18:42
7 коментара
Политика

„Разлог, събуди се!“ ще бъде името на най-новата гражданска организация, която влиза в битката за местната власт. Инициаторите за учредяването й са категорични, че ще бъде надпартийна.

Идеята за новата политическа формация е породена от гражданското недоволство, започнало в края на миналата година от увеличените цени на питейната вода и преминала в своеобразна опозиция на местната власт и минипарламента.

Официално новото сдружение ще бъде регистрирано през септември. Засега се обмисля вариантът то да излезе само с листа за общински съветници, вероятно 21 на брой, колкото са мандатите в ОбС – Разлог, но не е изключено да излъчат и своя кандидатура за кмет.

Имената, които засега със сигурност влизат в листата, са Димитър Марков, който бе инициатор и организатор на всички протестни действия и последващи инициативи, свързани с увеличението на цената на питейната вода, другото име Валентин Коцаков е добре познато в Разлог и не за пръв път ще участва в политическия живот на града. На предишните избори той бе втори в листата на общинските съветници от Коалиция „Разлог 2020“, но разочарован от водената политика, напусна Разлог и се реализира професионално извън границите на града и общината. В момента В. Коцаков е управител на един от най-големите хотели в Девин, който под негово ръководство се развива успешно.

Третото име, което със сигурност ще влезе в листата на новото сдружение, е Кръстьо Паланков от село Елешница. Мъжът гради успешно кариера в столицата, където работи като проектант на мебели в голяма фирма.

Още едно име със сигурност ще влезе в листата. Това е Христо Зайков, който работи като финансов директор в строителна компания.

Новото сдружение вече е начертало и част от целите си, сред които достигане на икономически подем чрез създаване условия за реални инвестиции в общината, утвърждаването й като туристически център, повишаване качеството на образование, подобряване на социално-битовата среда в общината,  възобновяване и подобряване на грижите за спортното и културно израстване на децата в общината, и други.

Не е ясно дали новото сдружение ще разчита на подкрепа от по-малки партии, които имат свои структури в община Разлог. Засега заявките са за надпартийна организация, насочена изцяло за защита интересите на гражданите./Струма/

Добавени коментари

Гошо Икономов публикува:
29 Август 2019 | 11:02
За да си кмет трябва да си специалист и да знееш ка се праваа нещата. Требува да разбираш от ДДС и обществени поръчки кеето ги разбираме я и Краси. Не се занимавайте с глупости оти пъните главиите и на моите крепосни селяни тука с глупости... само ГЕРБ и тава е! Венето, обясни им и ти!
ДАНИ БОЙ публикува:
21 Август 2019 | 10:05
https://blitz.bg/obshtestvo/psevdo-aktivisti-instsenirat-problemi-predi-izborite-za-da-se-doberat-do-politicheski-dividenti_news692773.html ТОВА СА И ПСЕВДО АКТИВИСТИТЕ В РАЗЛОГ! ВАЛЬО КОЦАКОВ, КОЙТО ЛЕТИ КАТО ПЕПЕРУДКА ОТ ПАРТИЯ НА ПАРТИЯ, И ПОНЕЖЕ ХЕМ НЕ МОЖЕ, ХЕМ НЕ ЗНАЕ НИКЪДЕ ГО НЕ ИСКАТ, СЕГА ТЪРСИ УДОБНО ГЪРНЕ ДА СЕ ПРИКРЕПИ ДА СЕ ИЗХОЖДА 4 ГОДИНИ... МАРКОВ!!! О , НЕБЕСА, О НРАВИ! ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ВОЗИ БЪРКАН БЕТОН И ИМА 3 МОЗЪЧНИ ГЪНКИ ЩЕ ДИРИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИНВЕСТИЦИИ И ЩЕ ОПРАВЯ ОБРАЗОВАНИЕТО. ЧЕ ТОЙ ИМА ЛИ СРЕДНО, ИЛИ ГО ЗАКЪСА ДО ОСМИ КЛАС И БЕТОНОВОЗКАТА? И КЛАКЬОРКАТА Г-ЖА ЙОРДАНОВА ОТ В-К СТРУМА. НЕУДОВЛЕТВОРЕНА И НЕЗАДОВОЛЕНА, ВЕЧНО НАМРЪЩЕНА И МРАЗЕЩА ВСИЧКО И ВСИЧКИ. СЪБРАЛИ СА СЕ ДЕ...ИНАЧЕ, ПРОЧЕТЕТЕ В ЛИНКА : Псевдо-активисти инсценират проблеми преди изборите, за да се доберат до политически дивиденти Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/psevdo-aktivisti-instsenirat-problemi-predi-izborite-za-da-se-doberat-do-politicheski-dividenti_news692773.html
троянски кон публикува:
20 Август 2019 | 22:51
https://m.youtube.com/watch?v=02h8XHJ5dzM Това се случва с "недоволните" и "разочаровани" троянски коне като вас...кукли на конци
троянски кон публикува:
20 Август 2019 | 22:06
Толкова е прозрачно всичко....трима души без два лева в джоба ще съборят властта...кой ще гласува за будителите-родата и още някой друг заблуден дето си вярва, че това ще донесе промяна в Разлог. Забавно е наистина...
До Троянския кон публикува:
20 Август 2019 | 21:55
А ти си искаш твоето парченце от вече разделената баница,а? Не даваш на друг, защото"разводнява"... баницата!
111 публикува:
20 Август 2019 | 21:45
Браво наи сетне Стига с тия отрепки алкохолни митничарски тапаци
троянски кон публикува:
20 Август 2019 | 21:44
Смешници, какво ви обещаха- некой лев само да се явите и да разводнявате гласове....къса памет имат някои хора http://m.pirinsko.com/koaliciq-razlog-2020-zaqvi-kategorichna-podkrepa-na-krasimir-gerchev-za-kmet-na-obshtina-razlog-14628.html Били недоволни, ами като няма от баницата за Вас как ще сте доволни...уникални нови лица, на които да бъде "поверен" града, докато господарите им дърпат конците...вярвайте си...прах в очите на хората

Добавете Вашия коментар

TOP