Разлог ще кандидатства за саниране на училищни сгради

27 Юли 2018 | 10:08
1 коментара
Политика

На заседание на Общинския съвет в Разлог днес бяха приети предложенията на администрацията на СУ „Братя Каназиреви“, ОУ „Никола Парапунов“, както и две училища в селата Елешница и Горно Драглище, да бъдат обявени за средищни училища.

Детска градина „Надежда“ в село Елешница бе включена в списъка на средищните детски градини. Местният парламент гласува и утвърждаване на самостоятелни и слети от два класа паралелки в общинските училища за учебната 2018/2019 г.

Днес на заседанието си съветниците в Разлог приеха и наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение. Освен това подкрепиха и гласуваха „за“ три извънредни предложения, включени в дневния ред, с вносител кметът на Разлог инж. Красимир Герчев. Трите предложения са за кандидатстване на община Разлог за финасиране по ОП „Региони в растеж“ за саниране на административни сгради с обществена значимост, в случая се касае за прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградата на РСПБЗН в Разлог.

Съветниците подкрепиха и предложение за кандидатстване за безвъзмездно финансиране по ПУДОС за реконструкция на канализационната мрежа в община Разлог. Община Разлог ще кандидатства пред проекта за архитектура и благоустройство „Красива България“ за изграждане на достъпна среда за хора с увреждания в обществени сгради. Средствата ще отидат за изграждане на асансьор в сградата на община Разлог, за да бъде осигурена достъпна среда за трудноподвижни граждани и ползватели на административни услуги.

Добавени коментари

aidyk gurov публикува:
27 Юли 2018 | 17:44
Samo za dalaveri se misli

Добавете Вашия коментар

TOP