Разлог отбеляза 134 години от Съединението

07 Септември 2019 | 10:37
0 коментара
Култура

Вчера, общественици и граждани, начело с кмета на Община Разлог – инж.Красимир Герчев, участваха в тържествена церемония по повод 134-та годишнина от обединението на Княжество България с Източна Румелия.

По случай празника, точно в 11:30 часа на централния площад в Разлог, под звуците на духова музика, венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха Инж. Красимир Герчев – Кмет на Община Разлог, Д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет, Д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание , „Исторически музей – Разлог”, Народно Читалище – Разлог „15 септември 1903-1909 г.“, представители на политически партии и организации, както и признателни граждани. Организатори на мероприятието са Община Разлог и Исторически музей-гр.Разлог.

Със слово, по случай празника, към присъстващите се обърна директорът на „ Исторически музей – Разлог”- Христина Манова. „Чрез Съединението българинът доказва, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея, да мобилизира всичките си граждански сили и да докаже пред целият свят, че е достоен за уважение и възхищение.”

Поклон пред смелостта и подвига на онези наши предци, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.

Добавете Вашия коментар

TOP