Разлог е част от нов европейски консорциум в технологичната област

25 Юли 2023 | 10:16
1 коментара
Култура
Благоевград
Разлог е част от нов европейски консорциум в технологичната област
Община Разлог е партньор по проект „MetaCity“, който е одобрен по програмата URBACT IV. По програмата бяха подадени 52 предложения, включващи 482 партньори от 30 държави.
Водещ партньор по проект „MetaCity“ e община Fundão (Португалия). Консорциумът включва също общините Разлог (България), Campobasso (Италия), Písek (Чехия), Nevers (Франция), Újbuda (Унгария), Härnösand (Швеция) и Mostar (Босна и Херцеговина), както и два университета, Åbo Akademi (Финландия) и Института по индустриални системи в Атина (Гърция).
През следващите две години по проекта ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с цифровия преход, който има за цел да позволи на градовете започнали своята дигитална трансформация да планират използването на технологични инструменти на изкуствен интелект, за да подобрят ефективността на своите услуги и да се конкурират с големите градове.
Предизвикателството за градовете в консорциумите е успешно да включат използването тези технологични инструменти, което да им позволи да отговорят на специфичните и общи нужди на градското планиране и неговите административни услуги, както и да гарантират, че разработената технология и съдържание на метавселена ще се прилагат по добре регулиран начин и това ще бъде от полза за населението. Всеки партньор по проекта ще разработи и интегриран план за действие.
По проекта се проведе и първата онлайн среща, по време на която детайлно бяха разгледани бъдещите задачи и ангажименти по проекта. Всеки партньор представи и презентация за участието си в проекта.
За Разлог това е втори проект по програмата URBACT, след като успешно участва като партньор в проекта „IoTXchange“.



Добавени коментари

Само да попитам Разлог в РазлоШко ли се намира,или в ДориниШко??? публикува:
26 Юли 2023 | 00:08
???

Добавете Вашия коментар

TOP