Разлог чества 178 години от рождението на Васил Левски

18 Юли 2015 | 18:52
1 коментара
Общество
Разлог чества 178 години от рождението на Васил Левски

С песента „Българи юнаци”, една от любимите и често пята от Апостола песен, започна честването на 178-та годишнина от рождението на Васил Левски в Разлог. Пред паметника му в центъра на града, отново звучаха безсмъртните слова на великия българин за свободата и човешкото достойнство, поднесени от представители на самодейния театрален състав и ученици от СОУ „Бр. Каназиреви”в гр. Разлог.

На 18 юли 1837г., в  семейството на Иван и Гина  Кунчеви, се ражда първата им мъжка рожба – Васил. З6 години по-късно малкото момче от Карлово ще прекрачи границите на времето и ще остане безсмъртен в българската история и в сърцата на хората. Историята няма да върне Апостола. Но винаги ще връща паметта за него, когато на българина му е трудно, за да има надежда и път.  Остава ни само да се заразим с неговата вяра, с моралната му чистота и решителна воля, за да поемем по пътя. Днес от нас не се иска да умрем достойно за България, а да живеем достойно за нея!

Пред паметника, в знак на дълбока почит и признателност към личността и делото на Апостола на българската свобода, венци и цветя поднесоха инж. Венцислав  Гърменов – зам. - кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова-Тасева – председател на Общински съвет – Разлог,представители на Общобългарски комитет „Васил Левски”, Исторически музей, Народното читалище, политически партии, граждански сдружения и признателни жители на гр. Разлог.

Добавени коментари

Бръчков публикува:
18 Юли 2015 | 21:27
Сега па тоа ле продажник ГРЪМЕНОВИЯ ПОЧНА ДА СЕ ПЕРЧИ?НЕМА НИТО ЕДИН ДОСТОЕН ОТ ОБЩИНА РАЗЛОГ, КОЙТО ДА ЗАСТАНЕ ПРЕД АПОСТОЛА!Сичките са корумпирани и продажни еничаре, начело с татарското мекере.Добре, че поне Герчевия не се изтапанчи отпред.

Добавете Вашия коментар

TOP