РАЗКРИТИЯ СЛЕД УБИЙСТВОТО В БУРГАС: Син намушкал майка си 40 пъти

22 Януари 2024 | 11:14
0 коментара
Криминално
България
РАЗКРИТИЯ СЛЕД УБИЙСТВОТО В БУРГАС: Син намушкал майка си 40 пъти

чителка по български език и литература бе заклана брутално от собствения си син в Бургас. 64-годишната Рада Гешева е била намушкана 40 пъти с кухненски нощ от рождения си син – 24-годишния Георги Генджов. Загиналата е дългогодишен учител в Руската гимназия, децата са в шок от случилото се. Според информация от полицията Георги е наркозависим. Във фаталното утро на неделния ден бил употребил марихуана и амфетамини.

Проблеми

Около 3,55 ч. е получено съобщение за инцидент на улица „Шейново“ 40 в центъра на Бургас. Установено е, че 24-годишен бургазлия намушква многократно с нож до смърт собствената си майка. Извършителят е задържан за срок до 24 часа, потвърди говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева. Извършен е оглед на местопрестъплението. Тялото на бургазлийката е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ-Бургас. Според криминалистите имало данни, че задържаният Георги имал психически проблеми вследствие на прекомерната употреба на високорискови наркотици. Има данни, че е отключил параноидна шизофрения заради системната употреба на трева. Майка му го отгледала сама, а в момента Георги бил студент.

Наркотици

Рада Гешева е починала в линейката, на път за болницата. Впоследствие Георги направил пълни самопризнания и се е разкаял за стореното. Предстоят серия от експертизи, включително и психиатрична, за да се установи менталното му здраве. От обясненията му към момента става ясно, че спорът е бил за пари. Образователната общественост в Бургас е в шок. Загубата за бургаското образование е огромна, защото Рада Гешева е била една от най-добрите учителки в града, пишат регионалните издания. Гешева е носител на множество награди, любимка на поколения бургазлии, завършили образованието си в ПГЧЕ „Васил Левски“.Телеграф/Захари Белчв

Добавете Вашия коментар

TOP