Разказ за живота на Людмила Живкова развълнува хората в Дом "Света Петка"

26 Юли 2022 | 15:55
1 коментара
Култура
Разказ за живота на Людмила Живкова развълнува хората в Дом Света Петка


Регионална библиотека "Димитър Талев"-Благоевград успя да развълнува обитателите на Дома за стари хора "Света Петка" в квартал "Струмско с интересна мултимедийна презентация на тема "Людмила Живкова - позната и непозната".

Поводът бе 80-годишнината от рождението й, а любопитни факти за живота и делото на жената, която дълги години ръководи процесите в културната политика на страната ни, разказа Емилия Малешевска.

Пенсионерите в социалното заведение научиха не само за приноса на Людмила Живкова за развитието и популяризирането на родната култура, но и за нейните човешки възходи и спадове, за бурната й и понякога твърде трудна политическа кариера.

"Това е личност, която плаща цената на славата. Никой обаче не може да оспори нейната огромна заслуга за поставянето на България на световната културна сцена", подчерта директорът на Регионалната библиотека Дора Ангелова.

Част от обитателите на социалното заведение също споделиха свои мнения и спомени от прочетеното, чутото и видяното, свързано с личността на Людмила Живкова. Накрая те получиха подарък от библиотеката - интересни списания за литература, култура и изкуство.

Добавени коментари

Иван публикува:
26 Юли 2022 | 17:55
Все по-често се пише и говори за тая червена комунистка, дъщеря на оня простак Т.Живков! Да не би да се връщаме в социализма? Какви са тия хвалебствия, какво е това чудо? Престанете, тая жена не е дала нищо на българина, само е взимала от него, за да се развява насам натам и да се отклонява от християнството!

Добавете Вашия коментар

TOP