Разгеле: Може да започне строителството на мост в Благоевград

28 Август 2023 | 09:41
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Разгеле: Може да започне строителството на мост в Благоевград

Тръбата, която снабдява с газ Благоевград и околните села вече е демонтирана от компрометирания мост на Покровнишко шосе. Закрепена е за помощното съоръжение, изградено в близост.

На практика отпада най-голямата пречка, която Държавата беше допуснала при обявяването на обществената поръчка, тъй като не бяха предвидени нито финансови средства, нито правна възможност за преместването на газовата тръба. Това ще даде възможност за стартиране на реалните дейности по изграждане на новата пътна връзка над река Струма, която свързва областния център със селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица.

 

Мостът на Покровнишко шосе бе подкопан през декември 2021 година и оттогава е затворен, а до съседните села се стига през дълъг обиколен път.

След писмо до Министерство на регионалното развитие и благоустройството с искане обектът да бъде включен в списъка за спешни ремонти. В резултат на това бяха предвидени средства от бюджета на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Предстои компрометираната конструкция над р. Струма да бъде напълно разрушена и депонирана, като на място да бъде изградено съвсем ново съоръжение, отговарящо на всички съвременни стандарти. Срокът за изпълнение на цялостния процес е в рамките на 390 дни от датата на подписване на договора с фирмата изпълнител.

Добавете Вашия коментар

TOP