Разбраха кой е човекът на снимките на "Александър"

14 Октомври 2017 | 11:09
0 коментара
Общество

Французин на име Александър Мартинез е човекът на снимките на фалшивия профил „Александър Николов”, измамил десетки българи в социалните мрежи, съобщи Нова телевизия.

Мартинез е оставил достъпа до профила си във „Фейсбук” свободен, което е позволило снимките му да бъдат виждани и сваляни от всички.

Те са били използвани от българския измамник, изградил многопластова фалшива самоличност в интернет в последните 4 години.

Мъжът с името „Александър Николов” и снимките на Мартинез успял да излъже десетки хора да му дадат хиляди левове за да закупят евтини самолетни билети и мобилна техника.

Вчера в София беше задържан предполагаемият извършител на деянието – Спас Василев от Кочериново.

Оказа се, че срещу Василев са повдигани и предишни обвинения за измами. Срещу него има 4 стари производства в София, Дупница, Благоевград и Варна.

Преди време българинът е учил във Франция. В ролята на „Александър Николов” той се е представял като човек, който от дълго време работи в същата страна.

По непотвърдена информация Мартинез е от Лион и работи за авиокомпания, което снимките му от разнообразни дестинации по света, присвоени от „Николов”.

В момента фалшивият профил е блокиран от ГДБОП.

Добавете Вашия коментар

TOP