Разбиха схема за регистрация на крадени коли в КАТ-Благоевгрград

02 Юли 2018 | 07:23
2 коментара
Криминално

След зрелищният арест на Данаил Стоицов заради аферата "бързи номера" лъсна и схема за регистрация на крадени коли в КАТ-Благоевгрград по трасето Перник - Благоевград - Сандански.

След оперативен сигнал в сектор Криминален на ОД на МВР-Благоевград, полицията е започнала светкавична проверка на всички регистрирани автомобили от марката "Мазда" и "Форд". Уточнява се дали е имал отношение по незаконната регистрация арестуваният началник на сектор Пътна полиция Данаил Стоицов.

Според източник на Pirinsko.com, автоджамбазите са добре познати на полицията, единият е от гр.Сандански по прякор "Бирата", а другият е благоевградчанин собственик на автоработилница и Пътна помощ край благоевградския кв. Струмско.

Автождамбазите са толкова брутални, че за да прекрият аферата запалили една от продадените коли с коктейл "Моллотов" в Областния център.

Припомняме, че на 20.06.2018г. около 23:21 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Мазда“ в района на кв. Освобождение на Областния град. Въпреки бързата намеса на екип на РСПБЗН-Благоевград, автомобилът е напълно изгорял, като направило впечатление на огнеборците, че предна врата била отворена, най-вероятно с втория ключ, който не е бил предаден на собствениците. 

Според запознати причината за палежа на автомобила е, че на другия ден 21.06.2018г. колата е трябвало да се наблюдава от експерти, за да се установи нейният произход и по какъв начин на 4 май 2018 година е регистрирана в КАТ-Благоевград.

Автомобилът е собственост на известно семейство благоевградски доктори, които наброили близо 50 000 лв за японската машина.

Както Pirinsko.com съобщи, на 22 май в КАТ „Пътна полиция“ - Благоевград се проведе специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ към МВР и НСлС. 

В Благоевград пристигна и зам.-главният прокурор Борислва Сарафов с 16 следователи от Национална следствена служба. 

Разпитани бяха над 15 свидетели, които подкрепят обвинителна теза за извършени престъпления по служба и корупционни престъпления”. Обискирани бяха 13 помещения – офиси във фирми, служебни помещения в КАТ и домове, както и 6 автомобила. 

Иззети са десетки мобилни телефони, компютри и документация. 

"Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на престъпната схема по регистрацията на автомобили и по раздаването на специални номера за колите", каза прокурор Борислав Сарафов в Благоевград. 

На 25 май Окръжен съд Благоевград взе решение след близо 6-часово дело Данаил Стоицов да остане в ареста. За другия обвиняем – Бойко Иванов Шарков, съдът определи парична гаранция в размер на 7 000 лева, а емблематичният експолицай Николай Доганджийски "Колевеца" съда му определи мярка парична гаранция от 6000 лв. 

Спрямо Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград е повдигнато обвинение за три престъпления. 

Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 04.05.2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици. 

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си. 

Бившият шеф на КАТ-Благоевград и изпълнителен директор на ПФК “Пирин 1922” Малин Халачев категорично заяви, че намереното оръжие в кабинета на Стоицов по време на обиска всъщност е негово. Самият Халачев определи Стоицов като изключително честен и съвестен човек.

"Намереното оръжие е мое. Оставих го на съхранение при Д. Стоицов, тъй като трябваше да пътувам в чужбина. Откритите 5300 лева са спонсорски и бяха предвидени за предстоящия футболен турнир на МВР, който ще се проведе в курорта Албена", коментира пред медийте. 

Ще бъдат ли разпитани бизнесмените с еднакви номера, давали пари за футболните турнири на Стоицов! 

Очаквайте подробности!

Ексклузивно в Pirinsko.com! Криминалистите от ОДМВР-Благоевград разбиха схема за регистрация на крадени коли в КАТ - Благоевгрград снимка 1

 
 

Добавени коментари

Кой е този Струмски ""МАЙСТОР" крадец публикува:
02 Юли 2018 | 09:47
Кой е този Струмски ""МАЙСТОР" крадец напищете му името
РАЗГНЕВЕН публикува:
02 Юли 2018 | 09:29
А защо криминалистите не са прибрали колата като са знаели кой чекаха та се стигна до там да я запалят кой чекат или немат интерес и по яваш

Добавете Вашия коментар

TOP