Разбиха схема за фалшиви сертификати от бързи антигенни тестове

16 Август 2021 | 18:37
1 коментара
Криминално

Служители от Областната дирекция на МВР - Габрово разкриха схема за издаване на фалшиви сертификати от бързи антигенни тестове за COVID - 19.

На 9 август полицейски служители извършили претърсване в местна медицинска лаборатория, за която имало данни, че изготвяла документи с невярно съдържание. Издавали се отрицателни сертификати от бързи антигенни тестове за коронавирус, без реално да бъдат изследвани лицата.

В хода на проведените процесуално-следствени действия били иззети документация и техника, доказващи осъществената престъпната дейност.

Към момента са установени множество лица, на които са били издадени фалшиви сертификати, основно с цел пътуване зад граница или избягване на поставяне под карантина.

Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава под надзора на Районната прокуратурата в Габрово.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.312 от Наказателния кодекс.

Добавени коментари

Стефания публикува:
17 Август 2021 | 09:21
Собственика на Пиринско.ком Иван Хамбарджийски - Бриндо, рецидивист с влезли в сила присъди за рекет, за натиск, изнудване и т.н. Иван Хамбардждийски живее в имение от 3 луксозни къщи в „Старо Струмско“, абсолютно незаконно построени. За къщите има издадена заповед за събарянето им през 2014 г. След съдебните дела и процедури същите бяха потвърдени и влязоха в сила. Въпросните палати, негова собственост, са за над 300 хил. евро, а доказателствата и заключенията на всички институции – от РДНСК до Прокуратура, са категорични – всичко, което е построено, е незаконно.

Добавете Вашия коментар

TOP