Разбиха група за изнудване и измами

05 Декември 2018 | 12:05
0 коментара
Криминално

Задържани са седмина мъже. Те се представяли на възрастни и самотни хора за група строителни работници и предлагали услуги по домовете срещу дребни суми. След това обаче почвали да изнудват безпомощните старци за хиляди левове и така обирали всичките им спестявания.

Задържаните мъже са криминално проявени, а някои от тях и осъждани, разказва Нова тв.

Престъпната група е задържана в град Септември случайно. Полицаи забелязват групата мъже в кола, спряна пред къщата на баба Станойка. Единият от полицаите поискал документите им за проверка, а другият влязъл в къщата.

„Вътре установяват изклячително уплашената собственичка на жилището. Започват разследване, за да изяснят ситуацията и така научават, че седемте мъже предложили много евтин ремонт на покрива на жената. Тя преценила, че 50 лева е добра цена да й сменят улуците“, разказват от полицията.

Майсторите обаче почнали да изнудват пенсионираната учителка и й поискали за работата още 1000 лева. Възрастната жена се притеснила, обяснила, че няма толкова пари, а само 200 лева, а те я накарали да ги събере и да им ги даде. След това започнали да я заплашват със саморазправа и да й искат още пари.

След това качили възрастната жена в автомобила си. Докарали я пред един уличен банкомат и я принудили да изтегли спестяванията си от 600 лева. Още същата вечер жената заключила къщата си и отишла да спи при свои роднини.

Това не е единственият случай в района. Оказва се, че измамените и изнудвани пенсионери са десетки.

Добавете Вашия коментар

TOP