Рашков с втори опит да вкара Борисов в ареста

21 Март 2022 | 11:22
0 коментара
Криминално
Рашков с втори опит да вкара Борисов в ареста

МВР отново входира проектите на постановления за повдигане на обвинение на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Това става, след като прокуратурата заяви в петък, че полицията не е поискала повдигане на обвинение.

От МВР уточняват, че тогава проект на постановление за това е бил внесени заедно с материалите по досъдебното производство, видно от придружителното писмо. Очаква се и Софийският градски съд да се произнесе дали одобрява или не протоколите за обиск в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, тъй като тези действия са проведени "по неотложност", без предварително съдебно разрешение.

След ареста на лидера на ГЕРБ, бившия финансов министър и пиара на Борисов, прокуратурата обяви, че няма доказателства за повдигане на обвинения, но има тежки процесуални нарушения допуснати от разследващите полицаи.На извънреден брифинг премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков пък отговориха, че прокуратурата извършва тежък саботаж на разследването.

Добавете Вашия коментар

TOP