Рашидов: Обади ми се Стоичков и плачеше, каза "върни се, бе, хората те обичат"

21 Октомври 2022 | 15:44
2 коментара
Общество
Рашидов: Обади ми се Стоичков и плачеше, каза върни се, бе, хората те обичат

Ще жертвам част от своите останали години в името на българския народ и за никой друг. Това заяви новоизбраният председател на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов, чиято номинация бе издигната от ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България" и "Български възход" и подкрепена със 139 гласа "за", 73 - "против" и 27 "въздържал се".

Имам честта, благодаря, да бъда избран за председател на това Народно събрание, заяви Рашидов след гласуването. Думите му бяха посрещнати с ръкопляскания и ставане на крака.

"Не е честно три дена ние да се шегуваме с народа. Парламентът не е сатиричен театър", каза Рашидов. "Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да излезем с правилно решение. Да престанем да си ръкопляскаме, да се хванем за работа", призова той.

Рашидов посочи, че след речта си снощи, в която си направи отвод за председател на парламента, е получил над 100 есемеса и много обаждания. Той разказа, че 60 процента са го упрекнали, че се е отказал, защото искат да има държава, да има парламент. Сто процента, на тези години, след като съм бил два пъти министър, шест мандата депутат, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците, призна той. 

Рашидов отбеляза, че днес се е получило нещо интересно - Корнелия Нинова е направила номинацията му, не защото му е противник, а защото е национално отговорен човек. Аз й казах "Бих приел, само ако има болшинство". По думите му, добре е парламентът да започне да работи, защото идва зима и хората ще бъдат много унижени и гладни. Ваше задължение е да се грижите за тези хора, обърна се той към депутатите и посочи, че не е безотговорен човек.

Обещавам ви, че ще се опитам да работя с всички вас, колкото време имаме за това. Обещавам да съм консенсусен, обещавам да се вслушвам в думите ви, посочи Рашидов. И отново ви моля - намалете перченето, не ви помага, пречи ви, каза той. Рашидов призова депутатите да влагат повече разум, защото хората очакват техните решения, и добави, че затова се е съгласил да оглави парламента. 

Той сподели, че снощи от Маями му звънял Христо Стоичков и последната му дума била: "Върни се, бе, хората те обичат". Накарайте с поведението си хората да ви обичат, призова Рашидов депутатите. По думите му, патриотизъм е националната отговорност и нищо друго.

Не сатанизирайте една или друга група, призова новоизбраният председател и отбеляза, че ДПС също са българска партия. Не обиждайте българските граждани от турски произход, посъветва още Рашидов. Не се делете, всички имаме недостатъци, аз - хеле, много, добави той.

Вежди Рашидов посочи, че от днес нататък започват да се градят образите. Затова пазете себе си, колкото и да работи Фейсбук, работете и вие, колкото и да не ви харесват, харесвайте себе си и желая на този парламент искрено "на добър час", завърши речта си новоизбраният председател.

 

Добавени коментари

Разбрахме! публикува:
21 Октомври 2022 | 20:44
Благодарни сме на Стоичковите сълзи,че те убедиха да станеш председател.Да видим сега кой ще плаче,за да се състави кабинет.Навярно Тити Папазов.Откачалки!
Вуте публикува:
21 Октомври 2022 | 16:24
Народа разбра, че сте завършени идиоти! Начело с Деса Силистренска доказахте, че не сте театър,а отходна яма. Тежко на хората... Анатема!!!

Добавете Вашия коментар

TOP