Рампата оспорва в съда уволнението си, иска 5860 лв обезщетение

09 Август 2016 | 06:59
4 коментара
Общество
Рампата оспорва в съда уволнението си, иска 5860 лв обезщетение

Емблематичният благоевградски лесничей Костадин Мадолев-Рампата оспорва в съда уволнението си.

Мадолев иска отмяна на заповедта, с която му бе наложено най-тежкото дисциплинарно наказание, да бъде възстановен на работа и да получи обезщетение в размер на 5860 лв., равняващо се на 6 брутни заплати.

Делото в Районен съд - Благоевград е от така наречените бързи производства и трябва да приключи в 3- месечен срок.

Старши лесничеят, който има 17 години трудов стаж в системата на горите, бе уволнен след поредица нарушения на трудовата дисциплина, но капката, преляла чашата, беше казусът със 70- годишния Асен Канджев от село Церово, който бе глобен за отрязан изсъхнал дъб в собствената му нива.

Югозападното държавно предприятие направи проверка на случая, която установи, че цялата преписка  е изготвена некоректно и необективно. Актовете на дядото са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея Костадин Мадолев. Единият от актовете е за сеч на немаркирани дървета от зимен дъб в размер на 0,15 пространствени куб. метра, а другият - за сеч без издадено позволително, като е посочено, че нарушителят е заловен на мястото на сечта. Горските служители спират Асен Канджев с натоварените на магарето дърва за огрев в края на селото, до гробищния парк. Вместо да извършат цялостна проверка, служителите веднага съставили акт на възрастния човек.

На горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея инж. Костадин Мадолев бяха съставени актове, шефът на ДГС - Благоевград Калин Зашев също бе наказан, като бе лишен от 1 работна заплата.

„Проблемът е, че понякога горските не са на мястото на нарушението, а после бързат да пишат актове, без да направят пълна и обективна проверка”, коментира  тогава директорът на ЮЗДП - Благоевград Дамян Дамянов.

Дядото от село Церово бе компенсиран с подарък ремарке от ЮЗДП, а на 8-ми април Костадин Мадолев получи заповед за уволнение, като преди това е имал друго дисциплинарно наказание - предупреждение за уволнение, което също обжалва в съда.Струма

Добавени коментари

МЕТОДИ публикува:
10 Август 2016 | 09:09
ДОКАТО НЕ МУ ДАДОХ МЕ ЕДНО АГНЕ НЕ НЕ ОСТАВИ НА МИРА НЕМА ТАКОВ НАХАЛНИК ДАНО НЕ ГО ВЪРНАТ В ГОРСКОТО
ТОНИ публикува:
09 Август 2016 | 16:56
АЛО РАМПА ВЕРНО ЛИ ЧАПОВ ТЕ ИЗГОНИ БРЕ ОРЕНТИРАШ СЕ КЪМ БЕЛИЦА
Kur4o публикува:
09 Август 2016 | 07:44
Защо не уволнят и Пламен той е най корумпираната личност.
МАРИЯ публикува:
09 Август 2016 | 07:36
пиринско защо не написахте че като го уволниха от горското започна работа при чапов в хеч да чува конете и беще изгонен още на втория ден напишете го нека хората знаят какво нагло същество е родила майката земя.

Добавете Вашия коментар

TOP