Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение подписка за обвиняем от прокуратурата за блудство

01 Февруари 2024 | 19:55
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение подписка за обвиняем от прокуратурата за блудство

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "подписка" по отношение на обвиняем от прокуратурата за блудство чрез употреба на сила, съобщиха от съда. В искането на прокуратурата се посочва, че престъплението е извършено на 26 януари, в град Бобошево. Обвиняемият заплашвал и удрял жена с електрически кабел по главата и тялото, като извършените действия били с цел блудство. 

Според съда в Дупница, от събраните на този етап доказателства, не може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил този състав на престъплението - блудство. По отношение упражнено насилие не са събрани доказателства в тази насока, освен данните от пострадалото лице. Три дни след деянието, на жената е извършен медицински преглед и не се посочват констатирани наранявания, каквито биха останали при удар с кабел по главата и тялото.

Съдът е приел, че не са налице и останалите предпоставки за взимане на по-тежка мярка за неотклонение, тъй като няма данни, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши други престъпления. Обвиняемият не е осъждан. 

Дупнишки полицаи установиха и задържаха извършителя на насилие и блудствени действия над жена от Бобошево на 31 януари, съобщиха тогава от полицията. Според данни от прокуратурата, блудствените действия спрямо психично болната пълнолетна жена са извършени на 26 януари, в Бобошево.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP