Районен съд върна на работа Мая Йорданова във ВиК - Благоевград

15 Юли 2015 | 17:38
3 коментара
Общество
Районен съд върна на работа Мая Йорданова във ВиК - Благоевград

Благоевградският районен съдия Атанас Иванов отмени заповед за уволнение и върна на работа във ВиК - Благоевград дългогодишната служителка Мая Йорданова, предаде репортер на Pirinsko.com

Припомняме, че Йорданова, която 18 години е била на длъжност касиер-счетоводител във ВиК - Благоевград, заведе дело срещу заповед за уволнение от управителя на дружеството инж. Росица Димитрова.

На провелите се две съдебни заседания срещу ВиК - Благоевград стана ясно, че има сериозен пропуск в заповедта, с която дружеството е освободило от длъжност дългогодишният служител, което доведе до краен резултат уволнената М. Йорданова да бъде възстановена на заеманата от нея длъжност във водното дружество.

В заповедта, като мотив за освобождаването на М. Йорданова е посочено единствено съкращаване на щата, без да е проведена необходимата процедура, а именно да бъде направен подбор, така както е посочено в разпоредбите на КТ. Това бе достатъчно основание заповедта да бъде оборена от адвоката на жалбоподателката Йорданова - Александър Мановски, който настоя пред съда Йорданова да получи полагащото и се обезщетение от 6 брутни работни заплати и възстановяването и на работа във ВиК - Благоевград.

Съдия А. Иванов даде възможност на представителите на двете страни, да се споразумеят, като насрочи следващо заседание на 1 Юли, когато взе решение да отмени заповедта за уволнение в предвид това, че заповедта не е мотивирана което бе достатачно основание да бъде отменена, като в случая се говори за некомпетентност от страна на юристите на ВиК - Благоевград.

Припомняме, че името на инж. Росица Димитрова бе замесено не само в политическите си намерения но и в злоупотреба с влияние, уволнения и назначения с цел реваншизъм. Уволняват се доказани професионалисти, инженери, а в същото време текат обяви, че се търсят специалисти.

Една от най-мощните финансови структури, монополисти с огромно влияние в Благоевградско, с огромен човешки фактор и ресурс, стига дъното. Сред уволнените са дългогодишният главен счетоводител Миглена Безинска, зам.-управителят по икономическите въпроси Маргарита Котева, началник-автотранспорт Румен Бачев, инж. Елка Мазурска, инж. Иван Ненов – началник на пречиствателна станция за питейни води, инж. Пламен Ботев – началник-район Разлог, и други служители назначени от партия БСП.

Според източник на Pirinsko.com инж. Росица Димитрова близо седем месеца е правила експеримент, като замествала традиционния дезинфектант "Газ-Хлор" и Натриев Хипохлорид с "Хлорен Диоксид" с цел финансови облаги, но за сметка на качеството, което означава престъпление срещу човешкото здраве, като за доказателство "РЗИ" санкционира с Акт от 15 000 лв бившият директор на ВиК-Благоевград Божидар Спасов.

Очаквайте сензационни разкрития, като най-вероятно инж. Димитрова ще стане клиент на Прокуратурата.

Районен съд върна на работа Мая Йорданова във ВиК - Благоевград

Добавени коментари

АСЕН БАЛАБАНОВ публикува:
16 Юли 2015 | 10:56
росица уволнява защото кенеди взима по 2000 лева ако не вервате попитайте айкова така се говори в симитли и не я интересува кой колко къде как кога е кадърен или не ами сега съда като бърне уволнените на работа и им се платат обещетенията как ще исплува вик на печалба росица е за оставка и без това има психични проблеми вика като истеричка в кабинета
Zapoznat публикува:
16 Юли 2015 | 00:09
4estito Rosica!
pitame публикува:
15 Юли 2015 | 20:34
Koi sa tezi uristi na VIK?

Добавете Вашия коментар

TOP