Радостина Паньова и заря-за празника на кукерската група „Косячка махала“

14 Август 2023 | 08:20
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
Радостина Паньова и заря-за празника на кукерската група  Косячка махала

Обичаната Радостина Паньова беше гост-изпълнител на кукерския празник на една от най-атрактивните кукерски групи в община Симитли – групата „Косячка махала“ – Симитли, кв. Ораново.

 

С богата програма, няколко казана храна и вкусни гозби, кукерската група събра жителите и гостите на квартала за още един красив празник на 12 август.

 

Кукерската група „Косячка махала“- кв. Ораново, Симитли, всяка година на Сурва обединява млади и стари, за да възраждат традицията на кукерите, а жителите отварят къщите си, за да посрещнат вестителите на Новата година, които гонят злото и приветстват доброто.

И тази година кукерската група “Косячка махала“ в средата на лятото, когато могат да си дойдат и децата от чужбина, когато всички са по родните си веста, покани гости и приятели на празник – с богати трапези и богата програма. На празника традиционно присъства кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров и други , скъпи на групата гости и приятели.

Любимата на всички Радостина Паньова пя и се завъртя огромно, красиво хоро.

Празникът и тази година се превърна в празник – прослава на онези, които поддържат жива кукерската традиция в Косячка махала и на другите, които се радват да ги посрещнат в домовете си, в празник на всички, които седнаха на една трапеза – благословени и заедно.

Добавете Вашия коментар

TOP