Радослав Тасков: Общински съвет-Благоевград е готов да отговори на очакванията на избирателите

12 Януари 2016 | 15:22
2 коментара
Общество
Радослав Тасков: Общински съвет-Благоевград е готов да отговори на очакванията на избирателите

Общински съвет - Благоевград вече е напълно конструиран и е готов да отговори на очакванията на избиратeлите. Това каза за "Фокус" Радослав Тасков, председател на Общински съвет-Благоевград.

Той допълни, че най-голямата цел е свързана с разпределението на средствата в бюджета и постигането на максимален резултат от изразходването им.

„Приоритетните цели винаги са били създаване на благоприятни условия на труд за повишаване стандарта на живот в града; подобряване качеството на средата, като непрекъснато се стремим да увеличаваме инвестициите в инфраструктурните обекти, както и да създаваме условия за физическо и духовно развитие на младите хора, и условия за икономическо развитие. Стремим се да имаме и постоянна проектна готовност за максимално усвояване на средствата от Европейския съюз“, добави още Тасков.

По думите му, в края на месец януари предстои приемането на бюджета на Община Благоевград за 2016 година.

Той уточни, че това е най-важният документ, който следва да се приеме, както и че от тази седмица започват комисиите, където той ще бъде разгледан по-обстойно.

Голямата амбиция на Благоевград е да бъде лидер в Югозападна България във всяко едно отношение, каза още Радослав Тасков, като допълни, че една от целите на Общинския съвет е да се запази досегашната политика на града.

Тасков прибави, че е голямо постижение, че са успели да запазят старите цени на предоставяните услуги, таксите и данъците.

„Стремим се постоянно да има ръст в предоставянето на услуги в социалната сфера и образованието. Благоевград е изключително млад и развиващ се град и общо взето всичко, което планираме като мерки е да отговорим адекватно на развитието на града. Предстои развиването и реализирането на проекти, които започнаха още през предходния мандат. Това е развитието на Благоевград като спортен център, утвърждаването му като фестивален център“, добави още той.

По думите му, е много важно и да се запази университетския облик на града.

Добавени коментари

сталинчо публикува:
12 Януари 2016 | 15:48
ура идва комунизама
Койчо от порой публикува:
12 Януари 2016 | 15:34
НАРЕДИХТЕ ЛИ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ, ИЗГОНИХТЕ ЧИТАВТЕ И ДОКАТО СЕ НАГЛАСИТЕ НА НАРОДНАТА ЯСЛА, БАЯ ЗОР И БУДНИ НОЩИ ИЗКАРАХТКЕ, ЗАВЕРИ ТУК И ТАМ, АГИТАЦИЯ С ПЪЛНА СИЛА В ПРЕНОСНИЯ И КОЙТО ИСКАТЕ СМЕСЪЛ, КЙ ДА ВЛЕЗЕ И КОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ.. НА КОЙ ГИ ГОВОРИТЕ ТЕЗИ НЕЩА, ХА СЕГА ДАЙТЕ ХОРАТА ДАВИДЯТ КАКВА СТЕ КАРТИНКА, ЗА КОЙ ГАСУВАХА И КОИ СТАНА ОБЩИНСКИСЪМЕТНИК, КЪДЕ ПРЕЗ ВРАТАТА, КЪДЕ ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД НО НАЙ ПОСЛЕ, КАКТО КАЗВА Г-Н ТАСКОВ Е НАПЪЛНО КОНСТРУИРАН... ПЛАСТОВЕТЕ СЕ НАМЕСТИХА.. СПОКОЙНО И ДРУЖНО "РАБОТЕТЕ" И ДА СЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.......

Добавете Вашия коментар

TOP