Радослав Ревански, кмет на Белица: В бюджета на общината сме заложили 1 млн. лв. за ремонт на инфраструктурата и благоустрояване на града

08 Февруари 2016 | 17:49
0 коментара
Общество
Радослав Ревански, кмет на Белица: В бюджета на общината сме заложили 1 млн. лв. за ремонт на инфраструктурата и благоустрояване на града

В бюджета на общината сме заложили 1 милион лева за ремонт на инфраструктурата и благоустрояване на града. Това каза за „Фокус“ общинският кмет Радослав Ревански.

По думите му, през последните дни в медиите доста се коментират средствата, които са предвидени за представителни разходи.

„Когато правихме бюджета г-жа Аврамова, която отговаря за тази дейност, ме попита какво правим с въпросните средства и аз и казах, че ще сумите в перата от предходните години. Тогава тя ми каза, че имам около 10 000 хиляди лева, които са предвидени за закупуване на кафе или както е правено в предходните години с тях е заплащан коледния банкет на общината, но най–вече парите са били използвани за посрещане на гости. Тъй като ние ще хвърлим огромни усилия за сключването на договори с Македония и Гърция, смятам да използвам тези пари именно за тяхното посрещане. И тъй като искам да бъда максимално откровен, нека всеки, който има желание, да дойде и да види дали съм изхарчил дори 1 лев за кафе от тези пари. Освен това след встъпването ми в длъжност с лично мои пари направих ремонт на кметския кабинет, като смених всички мебели вътре. Чудя се защо опозицията набляга именно на тези теми, а не говори за това, че всички капиталови разходи, които обещах, вече са заложени за изпълнение в бюджета. Нека ви кажа и още нещо. Днес ми се обади треньорът на футболния ни отбор и помоли да се видим, за да поговорим за състоянието на спорта в общината. В тази връзка част от тези 10 000 лева ще използваме за спорт, а другите за организацията на зимния празник“, каза още градоначалникът.

Радослав Ревански добави, че неговата идея е да използва предвидените средства не за лични нужди, а за да привлече нови инвестиции в общината.

Той призова опозицията да не се занимават с клевети, а да споделят идеи за развитието на общината.

Ревански бе категоричен, че когато си гражданин на Община Белица, когато си лидер на политическа партия или общински съветник е несериозно и аморално да се занимаваш с подобни истории.

„Ние като хора може да говорим каквото си поискаме, но бюджета е онзи политически акт, с който се виждали дали даден кмет изпълнява поетите ангажименти“, прибави той.

Добавете Вашия коментар

TOP