Радослав Кирев за МБАЛ-Разлог: Привличането на специалисти става чрез осигуряването на модерна база

18 Октомври 2023 | 09:08
0 коментара
Общество
Благоевград
Радослав Кирев за МБАЛ-Разлог: Привличането на специалисти става чрез осигуряването на модерна база
В сферата на културата и спорта две сгради биха превърнали Разлог в център за забавление и физическо развитие – това са - нова спортна зала и киноцентър.

Това предлага кандидатът за кмет на Разлог - Радослав Кирев като четвърти акцент от управленската си програма.

А в спорта, така, както в културата, може само да се надгражда и подкрепя – както волейболния отбор, материалната му база, така и да се развиват останалите спортове, които са сякаш забравени в общината. Спортът е здраве, а здравето е за всеки!, казва Кирев.

Но той говори и за една болезнена „язва“, която трябва да бъде излекувана навреме – болницата в Разлог.

Мястото, в което се обслужват пациенти от всички населени места от Местенското направление – от Банско до Гоце Делчев, от Разлог през Белица до Якоруда. Недопустимо е в 21. век материалната база на лечебно заведение да изглежда така, да няма специалисти, да няма медицински работници, казва Кирев.

За оздравяването на тази разбита система той е набелязал всички населени места около Разлог да помагат финансово за издръжката на болницата и всичко това да се случва чрез диалог с кмета. Тази дипломация би повишила и стандарта на Спешната помощ, която е също толкова натоварена както и МБАЛ.

Привличането на специалисти става чрез осигуряването на добра, модерна база, технологична среда, оборудвани кабинети и зали, лечебни зони за гост-специалисти, както и осигуряване на жилища за медиците. Така болницата не само ще бъда отправна точка за София, а работещо заведение, в което престоят „заради изписване на здравна пътека“ остава в миналото.
TOP