Радослав Кирев: Всичко става с труд! Време е за инвестиции в Разлог!

10 Октомври 2023 | 14:15
0 коментара
Политика
Благоевград
Радослав Кирев: Всичко става с труд! Време е за инвестиции в Разлог!
Когато съм имал проблеми в частния бизнес, при които мой служител не е свършил прецизно поставена от мен задача, съм запретвал ръкави, не съм влизал в обяснителен режим, и съм вършил необходимото. Така се работи в екип, този урок не е само житейски, той важи за всички сфери, дори и тази на кмета.

Това казва Радослав Кирев - кандидат за кметския пост в Разлог. Именно от житието и битието на човека и неговото семейство, Кирев съзнава, че една община, така както едно семейство трябва да оптимизира разходите и проходите си.

Работата в Общината не значи, че трябва непременно да се върши от външни частни фирми и през обществени поръчки. Общинските фирми и дружества да прекрасен модел, изграден в съвремието, който да работи в полза на общината и жителите ѝ и да „спестява“ средства, но и да генерира приходи, казва Кирев. И така се стига до привличането на инвеститорите в Разлог в сферата на производството, на високите технологии, на онлайн бизнеса. Така Общината ще осигури модерна среда от експерти и co-working фирми и да задържи хората на местния пазар, а не те да търсят препитание в чужбина. А каква е идеята – младите и будни хора, кадрите от съвремието и на съвремието – да останат в Разлог.

За да има такива хора – с таланти, умения и те да се нарекат „експерти“ е необходим и поредния компонент от програмата на Кирев – адекватна образователна среда. Разлог е притегателен център за ученици от десетилетия. Мехомия в миналото като окръжен град е завещала на днешен Разлог все да бъде център – на култура, на обучение, на здравеопазване. Днес всички гимназии (включително и професионалните) с помощта на Общината могат при подходяща материална база да „възпроизведат“ кадри, които да не „отлитат“ от Разлог, а да работят за и в него.

Кирев напомня: Всичко става с труд!
TOP