Радослав Кирев: Социалните услуги трябва да стигат до всеки и навсякъде!

16 Октомври 2023 | 09:34
0 коментара
Общество
Благоевград
Радослав Кирев: Социалните услуги трябва да стигат до всеки и навсякъде!
Образованите кадри създават и добра инвестиционна среда, в която „наплашените“ от бюрокрацията и корупцията бизнесмени се връщат и дават своя финансов потенциал в Разлог. Това заяви кандидатът за кмет на Разлог - Радослав Кирев, който представи третия по ред акцент от програмата си.

Образованието неизменно е следвано от културата, а за традициите на Разлог, фестивалите, събитията – заявява Кирев и допълва: Необходима е приемственост и надграждане.

Кирев е категоричен, че вселената, наречена „Разлог“, със своите вековни лица на кукери, моми и история трябва да се популяризира с помощта на Общината.

Социалната политика на кандидат-кмета има насочеността на това да помогне и на онези, които заслужават достойни старини, щастливо детство и помощ в нужда.


За достъпна среда на всеки в общината и предоставяне на навременни социални услуги до хора с увреждания, възрастни и семейства с тежки материални лишения говори Кирев.


В програмата си Кирев не обещава, а поставя цели – без значение от социалните услуги, предоставяни по европейски програми и чрез държавни фондове, Общината винаги трябва да подкрепя хората.


Социалният патронаж е важен за всеки в нужда – за семейства и възрастни, във всяка точка на общината и това трябва да стане факт.

Необходима е още и адекватна материална база, в която да се даде път за развитие и работа на местните образовани хора в сферата на социалните услуги, на психолози за работа с хора с увреждания.

В допълнение на и финансовите стимули за деца с различни таланти, ученици с изяви в науката и спорта. Но и фонд, който да подсигурява хората в нужда – дарителски фонд, какъвто има и днес, в който жителите да помагат един на друг в труден момент.
TOP