Радослав Кирев се кандидатира за кмет на Разлог

17 Септември 2023 | 17:05
0 коментара
Политика
Благоевград
Радослав Кирев се кандидатира за кмет на Разлог
Трябва да се работи!

Този цитат описва най-добре автора му - Радослав Кирев – баща на две момичета, съпруг, бизнесмен, потомък на знатен род от Разлог, син на кмета Георги Кирев.

Всички тези описания се причината Радослав Кирев да даде най-важната заявка: Влизам във надпреварата за кмет на Разлог – защото искам да оставя нещо след себе си, защото баща ми ме възпита в честност и дипломатичност, защото имам личен мотив – децата ми!

Кой е Радослав Кирев?

Неговата лична история започва като щастливо дете, отраснало в Разлог. Младежките му години са белязани от професията на баща му – Георги. Професия „строителен инженер“ или по-точно ръководител на община Разлог в тежките за България времена – 90-е години. Георги предава най-важния завет на сина си: Че пари се печелят с честен труд! Именно това завещано верую бележи съдбата на Радослав, който поема по тежкия път на чужбината. Отправната точка – Англия. Там започва от кота нула – като общ работник, до издигащ се в йерархията на частна фирма служител, който обаче остава недооценен. Така пътят в Англия води до начинанието „частен бизнес“, с който Радослав Кирев изгражда сам. От дома му до цеха има само няколко крачки и една малка река, над която Кирев поставя мост – за да се завърти цикъла „от работа – вкъщи“. И така – 20 години – отдадени обаче не само на работата, но и на Разлог. През годините Кирев върви и по още един мост – между Англия и родния Разлог – с който никога не скъсва връзка.

Днес, попитан защо поема по трънливия път на кметуването, Кирев отговоря:

Защото съзнах, че някой трябва да се жертва в името на тези, които са му се доверили и тези, които ще му се доверят, виждайки делата му, а не просто да бъде кмет заради властта, облагите и корупцията, за която постоянно се говори.

През 2020 Радослав Кирев и семейството му отново са в Разлог, отново са на мястото, в което са свили гнездо, но сега е време да се погрижи и за останалите, шегува се той.

Като кандидат за кмет, издигнат от ПП „БСП за България“, Кирев заявява категорично, че бизнеса го е научил на най-важното – не да обещава, а да работи, за да изпълни набелязаните цели.

Корени на родното…

Георги Кирев – кмет и инженер, е създател на сградата на Община Разлог, на КЦК. Известен в национален план с участието си в архитектурни проекти. За Радослав това не е просто учител, а ментор по дипломация и организираност, ръководене и създаване на екип.

Именно тези умения са необходими на Кирев, за да влезе в сградата, създадена от баща му.

А за предизборната надпревара Кирев казва:

Кампанията е не битка, а надпревара за идеи, в която надпревара всеки може да изложи своите аргументи. Често те ще са еднакви, защото проблемите в една община са ясни, но доверието към един ще е по-голямо от това на останалите и той не е „победител“, а ще бъде назначен на най-отговорния пост от най-строгия и взискателен работодател – избирателя. Така кметът – е кмет на всички – и тези, гласували за него, и тези, които с недоверие и критика ще пристъпят към личността му, но от кмета зависи да спечели и разбере всички. Защото кметът е кмет… на всички!

Програмата, която предлага Кирев е обширна и разделена не по приоритети, а по взаимосвързани точки, които създават една обща система от работеща администрация, умееща да разглежда, разбира и решава проблемите на хората.

Радослав Кирев е категоричен, че „Работа за хората на Разлог“ е мотото, което след 4 години ще даде своите резултати. На 17 септември – в деня на вярата, надеждата и любовта, Радослав Кирев поставя и началото на кампания на толерантност и позитивизъм, кампания на уважение към останалите кандидати, които той не нарича „опоненти“, а хора с идеи.
TOP