Радослав Борисов е големият победител в конкурса „Любим учител“ на в. „Струма“

24 Ноември 2022 | 21:16
0 коментара
Общество
Радослав Борисов е големият победител в конкурса  Любим учител  на в.  Струма

Радослав Боиславов Борисов е големият победител в конкурса „Любим учител“ на вестник „Струма“. Той преподава по география в ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград и по „История и цивилизация“ в Трето ОУ „Димитър Талев“.

Второ място в конкурса спечели Елена Търтова – главен учител и преподавател по български език и литература в НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев.

На трета позиция бе аплодирана Елена Загорчина, преподавател по Български език и литература в Професионална гимназия по леектротехника и енергетика – Банско.

Училище на годината стана Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград.

Наградени бяха и учители с призвание. Това са

Нели Радулова – Завършила е Софийски университет, специалност Физика и астрономия. Дългогодишен преподавател по физика в Политехническа гимназия „Св. Св.Кирил и Методий”, бивша Солунска, НХГ „Св. Св.Кирил и Методий” – гр. Благоевград.

Димитър Арабаджиев – бивш директор на Шесто СУ „Иван Вазов” – Благоевград в продължение на почти 20 години. 10 години е бил учител по български език и литература и 4 години заместник-директор по учебната дейност в Техникума по строителство, сега Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” – Благоевград. Три последователни мандата – 12 години, е бил председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета – Благоевград.

Владимир Алексов – дългогодишен преподавател по география в Трето основно училище „Димитър Талев” – гр. Благоевград в продължение на 36 години. Затова приема Трето ОУ Димитър Талев като свой дом, където е посрещнал своя 4-хиляден ученик. Г-н Алексов признава, че желанието и ентусиазма, така необходими за учителската професия, е  взел  от Талевия светилник, за да „пръска” знания в умовете на учениците.

Специални грамоти „Радетел за чист български език“ получиха

Проф. Д-р Антони Стоилов – преподавател в Катедра по Български език във Филологическия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски” – гр. Благоевград.

Утвърден специалист по българска морфология, правопис, правоговор, съвременен български език.

Доц. Д-р Гергана Падарева-Илиева –

Заместник-декан по научната, издателската и международната дейност, проекти и мобилност на Филологически факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски” – гр. Благоевград.

Преподавател по фонетика и фонология, проблемни въпроси в българската граматика, интонация и значение в Катедрата по Български език.

Награждаването на победителите в десетото издание на конкурса „Любим учител“ се състоя тази вечер на тържествена церемония в „Ларго мол“ в Благоевград. Изисканото парти събра на едно място много общественици, политици, управници, културни и образователни дейци от целия регион.

Повече за бляскавото събитие четете в следващите броеве на вестник „Струма“.

Добавете Вашия коментар

TOP