Радо Янков на ФИНАЛ! Сноубордистът ни от Банско: Има Господ!

22 Януари 2023 | 13:44
0 коментара
Спорт
Радо Янков на ФИНАЛ! Сноубордистът ни от Банско: Има Господ!

Родната земя донесе късмет на Радослав Янков и се класира за финалите на паралелния слалом за Световната купа в Банско.

Носителят на трофея за 2016 г. даде 7-о време в квалификациите, след като беше брилянтен във второто спускане. На 1/8 финалите от 13 часа 32-годишният чепеларец ще се изправи срещу корееца Санг-Хо Лий, с когото дълго време тренираше заедно. №1 в квалификацията беше Маурицио Бормолини (Ит).

„Има Господ! Наистина успях най-сетне да направя две силни спускания, особено второто, когато беше най-важно“, възкликна пред „Телеграф“ Радо, който в последните три старта се нареди 17-и и остана на косъм от директните елиминации. „Трябваше хем да не рискува прекалено много, защото имаше една врата, на която духаше много, хем да не съм прекалено предпазлив и да се забавя. Толкова много го исках, че накрая успях да се събера. Карах добре, чувствам се добре, здрав съм, липсваше ми това постоянство и сега на най-важното състезание в Банско успях да го направя. Оттук насетне докъдето и да стигна, ще бъда доволен. Публиката ми дава много голяма сила. Ще карам освободено, ще натискам. С мен се случва така, в елиминациите. Мисля, че червеното трасе е малко по-бързо, да не го кажете на другите (смее се), но вероятно сега ще го заглаждат, защото трябва да се уеднаквят за състезанието. Удивен съм от организаторите, след една седмица пролетно време успяха да направят такава твърда писта – вчера и днес. Сигурен съм, че на друго място това състезание щеше да бъде отложено“, възхити се Янков.

Надеждата ни Александър Кръшняк също показа впечатляващо каране и бе само на 8 стотни от класиране за второто спускане, записвайки 17-о време на червеното трасе. Изумително състезание направи и 40-годишната Теодора Пенчева, която завърши пресявките 18-а, на 2.02 секунди от първите 16, които продължават напред.

Добавете Вашия коментар

TOP