Радев свиква Народното събрание на 21 юли

16 Юли 2021 | 11:16
0 коментара
Политика

Президентът Румен Радев откри жътвената кампания в землището на земеделска кооперация „Нива-93” с.Професор Иширково област Силистра. Ритуалът е по-стар народен български обичай. В с.Професор Иширково държавният глава коментира победата на ИТН и свикването на Народното събрание пред журналистите.

„Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с ясна перспектива”. Това обяви президентът Румен Радев.

"Сега е моментът политиците да си свършат работата. Да намерят обединение, да намерят пресечи области на техните интереси, които всъщност да бъдат интересите на всички нас -  българите. Всички очакваме от тях да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Да тръгнем по нов, модерен път за развитие на страната", посочи президентът.

„Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера като отваряне, е отварянето на вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите на българската политическа система”, каза още той.

„Сега е моментът за българските политици да си свършат работата", каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP