Радев с двойно по-голяма подкрепа от Герджиков

05 Ноември 2021 | 14:27
2 коментара
Общество
Радев с двойно по-голяма подкрепа от Герджиков

В хода на кампанията Румен Радев увеличава шансовете за успех още на първи тур и води повече от два пъти пред кандидата на ГЕРБ Анастас Герджиков, сочат най-новите данни на "Сова Харис", публикувани днес по поръчка на портала Dir.bg.

Настоящият президент, издигнат като независим и подкрепен от БСП, ИТН, "Продължаваме промяната" и други формации, разчита на 56.25% от гласуващите за конкретен кандидат.

Претендентът на ГЕРБ Анастас Герджиков събира към 23%, Мустафа Карадайъ (ДПС) и Лозан Панов (независим, с подкрепата на "Демократична България") - по около 7%.

При изследване от преди около месец на същата агенция Радев се радваше на 49%, като с малко по-малък актив бяха и другите кандидати.

Пряко сравнение не може да се направи, тъй като стойностите при старото изследване обхващаха не само гласуващите за конкретен кандидат.

Все пак е видно, че в хода на кампанията Радев остава категоричен лидер с шанс за победа от раз. Преднината му е повече от два пъти по-голяма пред втория Герджиков.

Добавени коментари

Чука публикува:
08 Ноември 2021 | 16:05
Бриндо, защо не пишеш за тая путка Мунчо от Славяново, как бяга от дебат с проф. Герджиков? Нали е генерал, мъжкар или само лицеви опори знае да прави?
Чука публикува:
06 Ноември 2021 | 01:11
Нормално! Тъпанарите с чугунени глави са двойно повече.

Добавете Вашия коментар

TOP