Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

10 Септември 2021 | 11:05
0 коментара
Политика

Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви президентът Румен Радев по време на изслушването на нов член на ЦИК от "Има такъв народ".

От ИТН номинираха юристката Гергана Петрова Стоянова. До смяната се наложи, след като предишният член на комисията от името на партията на Трифонов, професор Любомир Гаврилов, подаде оставка. Той е преподавател по математика в университета в Тулуза, Франция, и е посочил лични причини като невъзможност да изпълнява ангажиментите си към ЦИК.

Гергана Стоянова е от Бургас. Завършила е право в университета там. Била е член на районната избирателна комисия в Бургас на последния вот през юли. Сред дейностите около организирането на изборите и обученията на членове на СИК, тя открои и организирането на избори на борда на кораб.

"Бях ангажирана във всеки един аспект с провеждане на изборите, като се проведоха множество обучения на СИК и за първи път имаше и провеждане на избори на борда на кораб. Аз бях в един малък работен екип, който се занимаваше с подготовката и провеждането на тези избори", разказа Стоянова.

Самото изслушване продължи няколко минути, след което Гергана Стоянова официално беше обявена за член на ЦИК.

„Комисията проучи представените документи и извърши съответната проверка. Предвид мотивите на депозираното предложение, както и проверката на документите в тяхната цялост, Комисията прави заключение, че не е налице несъответствие в закона за г-жа Стоянова като член на ЦИК“, каза проф. Друмева, председател на Комисията.

Добавете Вашия коментар

TOP