Радев приема днес парламентарните партии за консултации, ВМРО с бойкот

12 Януари 2021 | 09:32
0 коментара
Политика

В края на  широкия кръг от консултации президентът Румен Радев ще проведе срещи и с парламентарно представените политически сили.

 

На 12 януари, вторник, държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 парламентарно представените политически партии, съобщават от прессекретарията на държавния глава.

Срещите са част от консултациите на президента във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Държавният глава е изпратил покани за участие към

към ПП ГЕРБ от 09.30 часа,

към БСП от 10.45 часа,

към ДПС от 12.00 часа,

към ВМРО и НФСБ от 13.15 часа,

към ПП „Воля“ от 14.30 часа и

към ПП „Атака“ от 15.45 часа.

 

Водач на делегацията на ГЕРБ ще бъде вицепремиерът Томислав Дончев, обви самият той тази вечер.

 

Представителите на БСП ще бъдат предвождани от лидера на партията Корнелия Нинова.

 

ВМРО няма да откликнат на поканата. "Обединени патриоти" няма да участват в консултациите, поканата беше насрочена от днес за утре, няма да отием, заяви Борис Ячев. Преди ден пък вицепремиерът Каракачанов са зачуди защо поканата му дошла в МО, а не в централата на ВМРО. Патриотите смятат, че консултациите при Радев са закъснели и те не целят постигане на консенсус в обществото за датата и условията за провеждане на изборите в условия на пандемия.

 

“Ние считаме, че участието в консултациите при президента вече са безпредметни, защото тези консултации трябваше да бъдат направени преди той публично да оповести датата 28-и март. Ако има дебат, той трябва да бъде на тема – не самата дата за провеждане на изборите, а по-скоро промени в правилата за провеждане на избори в условията на пандемия“.

 

Ето и позицията на партия "Воля" - от лидера й Веселин Марешки:

“Ние ще уважим поканата му, ще отидем да чуем по-скоро неговите аргументи за датата 28-и. И евентуално другите аргументи, с които сега се опитва да отложи изборите, и след това ще излезем с официална позиция“.

 

ДПС ще вземе участие в консултациите при президента.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP