Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

18 Август 2021 | 14:39
0 коментара
Общество

Атаката срещу министър Кирил Петков цели да обезсмисли всички актове на служебния кабинет, подчертава президентът

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.

Това заяви в коментар пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от Нова телевизия.

 

"Очаквам Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите, на базата на отговора на канадската страна", продължи президентът по казуса с канадския паспорт на икономическия министър. Петков заяви, че е върнал още през април канадския си паспорт.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, категоричен е държавният глава.

 

Запитан дали е решил на коя партия ще връчи третия мандат, Радев каза: И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Ще преценя според обстановката и това как ще приключат консултациите и днес, добави президентът Радев, цитиран от БГНЕС.

Няма място за политиканстване и увъртане. Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, подчерта Румен Радев.

 

"Ще е крайно безотговорно, ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета. Това означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза", каза още президентът Румен Радев.

"Няма място за политиканство за здравето на българите. При гласуването ще се разбере кои партии работят за себе си и кои за хората", заяви Радев.

"Още не съм приключил консултациите, но и на КСНС партиите показаха, че разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната, и аз очаквам това разбиране да се пренесе в парламента и да актуализира бюджета, за да посрещнем всички предизвикателства, пред които е изправена страната", повтори държавният глава.

Добавете Вашия коментар

TOP