Радев: Посещението на Петков в Северна Македония беше прибързано

01 Февруари 2022 | 19:39
0 коментара
Политика
Радев: Посещението на Петков в Северна Македония беше прибързано

Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в обществения живот в страната. Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Това заяви президентът Румен Радев.

Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може да се тълкува превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано, добави Радев.

Българската дипломация трябва да осъществява пълноценно своя професионален капацитет, да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск, подчерта Радев. България винаги е отворена за диалог. България инициира диалог през цялото време. Когато политиците от РСМ обикаляха европейските столици, отбягваха София, но аз се радвам, че този диалог започва да се случва. Държим връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подходящ момент за среща на високо ниво, разбира се, това зависи и от неговите действия, каза още президентът. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP