Радев: Парламентът стана тържище - едните пазаруват депутати, другите връщат стария модел

17 Юни 2022 | 12:52
0 коментара
Политика
Радев: Парламентът стана тържище - едните пазаруват депутати, другите връщат стария модел

Следя с огорчение разпада на това Народно събрание, заяви президентът Румен Радев по време на посещение в Техническия университет.

Всички партии трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват с депутати, другите се уговарят да връщат стария коалиционен модел, добави Радев. Двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, поведението, популизма и братуването между политически противници в името на властта.

Хората очакват бързи решения, категоричен е той.

Президентът Румен Радев е на посещение в Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус „Студентски град“. Той разгледа лабораторния комплекс и проведе среща с ректорското ръководство на Техническия университет – София. 

"Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи", каза още Радев.

Според него кабинетът трябва да разсее съмненията, че може да отстъпи от позицията на България по темата за Северна Македония.

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и НС, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.

Добавете Вашия коментар

TOP