Радев кани Путин и Зеленски да преговарят в България

11 Март 2022 | 16:30
0 коментара
Политика
Радев кани Путин и Зеленски да преговарят в България

Включването на България в списъка на Русия с неприятелски държави е неудачно решение. Това коментира президентът Румен Радев от Русе, където посети пункта на БЧК, където посрещат бежанци от Украйна. Държавният глава обясни, че е логично да има среща между президентите на Русия и Украйна и добави, че България има основание да бъде място за такива преговори.  

„Надявам се тя да стане. От двете страни все повече осъзнават, че войната не е решение. Мир не се печели с агресия”, подчерта  Радев.

„България има основание да бъде място за едни такива преговори. Това трябва да стане в координация с Европейския съюз”, уточни президентът.

Радев призова депутатите за законодателни промени. Всички са много доволни и благодарни от грижата, но питат: Мога ли да остана в България, мога ли да работя в България, може ли децата ми да ходят тук на детска градина и училище, обясни Радев. И призова управляващите да действат в тази посока.

Надявам се тази криза да задейства 47-ото Народно събрание. Проблемът с бързото издаване на документи за самоличност на хора от нашата историческа диаспора да бъде бързо задвижено, посочи президентът. Те да имат правата на всеки български гражданин - това е наш дълг и трябва да е част от нашата демографска политика, настоя той.

Радев благодари на община Русе, организирала денонощно дежурство на своите служители, и на дороволците, които посрещат бежанците, влизащи у нас от Румъния. На украинските граждани се осигурява помощ на място с топли напитки и храна, организация на транспорт, информация и консултации как да останат в страната ни.

Добавете Вашия коментар

TOP