Радев: Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа

19 Май 2022 | 19:09
0 коментара
Политика
Радев: Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа

Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа, това заяви президентът Румен Радев пред журналистите и допълни, че затова може да коментира антикризисните мерки едва тогава, когато се види тяхното приложение. 

Вчера властта официално обяви пълния пакет от мерки. Премиерът Кирил Петков го определи като „безпрецедентен”. Стойността му е за около 2 млрд. лева, а мерките, около които се обединиха управляващите, са 11. 

0% ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата, включително за бензин и дизел – това са само част от мерките в антикризисния пакет, приет в рамките на вчерашния коалиционен съвет.

Мерките целят да подкрепят българските граждани и бизнеса в условията на безпрецедентната криза, породена от войната в Украйна.

Приеха антикризисните мерки: 0% ДДС за хляба, увеличение на пенсиите и отстъпки за горивата

Вчера президентът разговаря с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид и по телефона с президента на Франция Еманюел Макрон. Попитан днес от журналисти какво са си казали, Радев беше лаконичен: "Многократно съм заявявал, че навсякъде и аргументирано отстоявам българската позиция.

Затова е изключително важно да има комуникация с всички лидери от Европейския съюз, но и не само, с нашите стратегически партньори от САЩ и с всички европейски институции". 

Добавете Вашия коментар

TOP