Радан Кънев увърта за президентската си кандидатура

14 Октомври 2015 | 08:40
0 коментара
Политика
Радан Кънев увърта за президентската си кандидатура

Лидерът на ДСБ и един от ръководителите в Реформаторския блок Радан Кънев не отговори директно на въпроса дали ще се кандидатира за президент, каквато информация се появи вчера. "Не е тема преди местните избори", каза той в сутрешния блок на bTV.

"Веднага след това ще имам отговор на този въпрос", добави Кънев. Той посочи, че ще бъде обмислена една силна дясна кандидатура, която може да спечели първи тур без подкрепата на ДПС. "За да не се допуска това, което се случва сега на местните избори", посочи лидерът на ДСБ.

На въпрос черен PR ли е скандала с кандидата на реформаторите за кмет на Варна Чавдар Трифонов и присъдата му за шофиране след употреба на алкохол, той отговори: "Естествено, че е черен ПР да се извади информация от преди 8 години". Въпреки че от щаба на Трифонов заявиха за БЛИЦ, че не знаят за тази присъда, Кънев заяви, че е знаел. Той посочи, че реабилитацията на кандидата за кмет е настъпила преди 5 години, т.е. в свидетелството му за съдимост пише "неосъждан". Според него, имало атаката срещу Трифоново, защото бил "най-силният алтернативен кандидат в голям град".

Кънев призова десните партии да проведат предварителни избори и да издигнат единна кандидатура за президент. "Десницата може да излезе - може да съм аз, може да е друг човек...", загатна той, отново без да даде категоричен отговор. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP