Радан Кънев на 40, със заявка за президент

02 Октомври 2015 | 07:21
0 коментара
Политика
Радан Кънев на 40, със заявка за президент

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, който днес навършва 40 години, изрази идеята дясното пространство да излъчи свой кандидат за президентските избори следващата година в предаването "Здравей, България" по Нова ТВ тази сутрин.

"Трябва ние, Реформаторите, десните в България, чрез президентските избори да гарантираме промяна на дясното (...) ГЕРБ да правят каквото искат".

По думите му трябва да се помисли за общи предварителни избори в дясно през 2016 г., на които ако в ГЕРБ и РБ има течение про-ДПС и обратно - продясно, прозападно и прореформаторско, то това да стане ясно чрез явен сблъсък на идеи между кандидатите за президент в това политическо пространство и да определи съдбата им.

"Правителството на България трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, той трябва да мине през местните и през президентските избори догодина. Може би тогава ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е "под масата".

Според Радан Кънев съществува атака срещу РБ и него около местните избори, вкл. в средите на ГЕРБ. По думите му ако с премиера Бойко Борисов говорят на един език по проблемите,

изобщо не може да се каже същото за Цветан Цветанов

Той даде пример с кандидата на РБ във Варна Чавдар Трифонов, който единствен е бил персонално атакуван от Цветанов, нарекъл го "човек на Бареков". Кънев нарече това твърдение "абсолютна лъжа" и определи думите на Цветанов като "черен пиар от национални лидери" с опорни точки, които са "едно към едно" с Пеевските медии.

Кънев коментира и промените в Конституцията. "След една година управление, в този политически сезон трябва да покажем смелост и избор. Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис, или ще ги подменим".

Гледайте разговора с Кънев и по други теми във видеото

Източник: Нова ТВ  

Добавете Вашия коментар

TOP