Радан Кънев: Две седмици се опитвам да успокоя Цветан Цветанов

06 Ноември 2015 | 09:30
0 коментара
Политика
Радан Кънев: Две седмици се опитвам да успокоя Цветан Цветанов

Две седмици аз се опитвам да успокоявам Цветан Цветанов. След първия тур казах, че в тона на Цветанов няма да вляза и не влязох. Няма да вляза и днес. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред Нова телевизия.

Помолен да коментира дали Реформаторският блок е раздавал предизборни подаръци в Добрич, както твърди Цветан Цветанов, Радан Кънев заяви: „Ако критерият е вотът в ромските секции, това означава, че ГЕРБ са купили много във Варна, там те имат 95% , но аз не го казвам това нещо”. „Опитите и на Цветанов и на Местан и на псевдомедии, които заливат съзнанието на българина напоследък с платени публикации, да внушат преди изборите, че Реформаторите нямат да успеят и ще се провалят, рухнаха. Опитите да внушат след изборите, че ние не сме успели, се сблъскват с числата. Имаме вече 540 общински съветници при 240 на предишните избори. Вече имаме над 10% от общинските съветници”, каза още Кънев.

„Цветанов и Местан говорят едно и също и то с едни и същи неверни числа”, подчерта той. „В нощта на втория тур имаше пренапрягане на база на лични отношения. Бойко Борисов и Петър Москов са близки и това го знае цяла България. Може би го знае прекалено много, защото личните отношения в политиката не би трябвало да имат значение. Аз моето приятелство с Москов не го афиширам толкова много, колкото Москов и Борисов си афишират приятелството. В един момент, когато личните отношения станат твърде публични, се пренасят в публичното пространство и единият публикува статус, а другият изригна срещу статуса, а политически проблем нямам”, коментира още Радан Кънев.

„Ние търсихме коалиции в цялата страна. Ние знаехме, че това е печеливш модел и този модел ни донесе над 10% от общинските съветници в страната”, подчерта още той. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP