Работниците на Mercedes ще получат рекордни бонуси

23 Януари 2023 | 07:11
0 коментара
Бизнес
Работниците на Mercedes ще получат рекордни бонуси

От 1997 г. Mercedes споделя част от печалбата си със своите служители. През миналата година около 100 000 работници получиха допълнителни 6000 евро към заплатата си след печелившата 2021 г. Тогава и сега BMW е през компанията от Щутгард по продажби в луксозния сегмент, но това в никой случай не значи, че този факт се отразява по някакъв начин на печелбите на Mercedes-Benz. Доказва го фактът, че сега, заедно с априлските си заплати, приблизително 93 000 служители в компанията ще получат бонус до 7300 евро.

Управителният борд и General Works Council се споразумяха да платят тази сума на работниците в Германия. Бонусът е дори по-голям от настоящия максимум на заплатата от 6465 евро.

Щедрият бонус идва във време, в което Mercedes ще инвестира $47 млрд. до края на десетилетието за разширяване на електрическата си моделна гама. Германският премиум бранд възнамерява да предлага само е-коли „където пазарът го позволява” към 2030 г. За да стане възможно това, инженерите разработват няколко нови електрически платформи, като MMA за компактни автомобили, MB.EA за средно големи автомобили и AMG.EA за спортни автомобили. Към тях може да се добави VAN.EA, която ще е основа за миниванове и търговски модели.

Повече по темата и всичко най-интересно от автомобилния свят четете на CarMarket.bg

 

Добавете Вашия коментар

TOP