Работна среща за осигуряване на обществения ред събра ОДМВР-Кюстендил, РУО и кметовете на Дупница, Сапарева баня и Бобошево

12 Април 2024 | 06:29
1 коментара
Общество
Кюстендил
Работна среща за осигуряване на обществения ред събра ОДМВР-Кюстендил, РУО и кметовете на Дупница, Сапарева баня и Бобошево

Срещата бе инициирана от ОДМВР и в нея участваха ръководството на Областната дирекция, ръководството на РУ Дупница, областният управител на Кюстендилска област Ал. Пандурски, кметовете на общините Сапарева баня и Бобошево Калин Гелев и Стефан Тачев, зам.кметът на община Дупница Б. Христов,  на РУО и директори на училища от Дупница.

Гл. инспектор Зарев – началник на РУ Дупница, запозна присъстващите с обстановката на територията на трите общини,  определи я като динамична, но и с постигнати добри резултати – за първите 3 месеца на тази година са в челната тройка по разкриваемост.

 Обсъдени бяха конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението, което е завършено в Сапарева баня, в Бобошево предстои уточняване на „точките“ и изграждането скоро да е факт. Началникът на РУ Дупница съобщи, че имат контакт с Община Дупница за хармониране на действията по достъпа до изградената система за видеонаблюдение.Началникът на  отдел ОП в ОДМВР комисар Паргов запозна участниците и с проект, насочен към учениците от началните класове за изграждане на навици за безопасно участие в движението и изрази надежда, че основните дейности по него ще се реализират до края на учебната година.

Представителите на местната власт от трите общини споделиха, че остава проблемът за тях със безстопанствените животни, които са рисков фактор за причиняване на ПТП и унищожаване на реколта.

Областния управител Ал. Пандурски  запозна участниците в срещата, че при невъзможност да бъдат  назначени  полски пазачи е възможно кметовете да възложат  на функцията на служители, които да документират нанесените щети и отнемането на животните.  Приемници за отнети животни има на територията и на Дупница, и на Сапарева баня.Той е убеден, че благоприятни резултати ще настанат , ако действията ни са общи, а контактите постоянни.

Кметовете на Сапарева баня и Бобошево изразиха удовлетворение от партньорството със служителите на полицията и благодариха за бързата им реакция при всяка възникнала ситуация, за която е поискано тяхното съдействие.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Св. Григоров увери участниците в срещата – представителите на общинската власт от трите общини, че  служителите имат воля за бързи действия и подкрепа както на местната власт, така и на хората за гарантиране на спокойствието и добрия обществен ред, а комуникацията с местните власти - постоянна. Той увери участниците в срещата, че преди Великденските празници и по време на празниците ще бъде ангажиран целия ресурс на дирекцията, за да не се допуснат инциденти, които да помрачат празниците.

Добавени коментари

Гергана Николова публикува:
12 Април 2024 | 06:52
Браво трябва да се провеждат регулярни срещи с ръководители на институции, но дали се повдигна въпрос за дрогата, която се продава около училищата. Защо се премълчава тази тема, нима нямаме деца и всички сме застрашени, ето за това трябва строги мерки и превенция господа управляващи.

Добавете Вашия коментар

TOP