Работна среща на ръководството на ОДМВР с директори на учебни и детски заведения от Бобов дол

24 Април 2024 | 22:09
0 коментара
Общество
Кюстендил
Работна среща на ръководството на ОДМВР с директори на учебни и детски заведения от Бобов дол

Ръководството на  Областната дирекция на МВР, Районното управление – Бобов дол,  директорите на  СУ „Христо Ботев“ и детските градини  „Миньор“ и „Дружба“  проведоха работна среща по въпросите на местната сигурност и сигурността на децата. Това бе последната от поредицата срещи, проведени с екипите на местната власт на общините в областта и по инициатива на директора на ОДМВР ст. комисар Светослав Григоров.

На срещата бе обсъден  въпросът за безопасното участие в движението  на децата преди ваканцията, особено в районите на училищата, и по време на лятната ваканция, както и други рискове, стоящи пред младите хора – недопускане на вандалски актове и посягане към наркотични вещества.

Засегнат беше и въпросът за изграждането на системата за  видеонаблюдение в общината, която се нуждае от надграждане и усъвършенстване.

Отличната комуникация и бързата реакция от страна на полицията при нужда  бе отбелязана от директорите, участвали в срещата.  

Началникът на РУ Бобов дол пое ангажимент за изнасяне  на кратки беседи по безопасност на движението преди началото на лятната ваканция.

Добавете Вашия коментар

TOP