Работилница в Белица твори занаятчийски сувенири

28 Юли 2023 | 14:58
3 коментара
Общество
Благоевград
Работилница в Белица твори занаятчийски сувенири

Талантливите и работливи хора в „Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци” – Белица, създават творби на декоративно-приложното изкуство.
Макар и все още не оборудвани 5 ателиета на работилницата, всеки ден се създават прекрасни творби.

Производителите на сувенири вече са готови да изложат своята продукция на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“, който ще се проведе през м. септември.

 

 

Благодарение на работилницата в Белица ще се предлагат допълнителни туристически услуги и продукти, които са съобразени с културно-историческите и природни дадености на общината.
Целта на проекта е да се решат конкретни проблеми на местната общност и да се осигурят разнообразни възможности за тяхното преодоляване. Проектът „Планински знаци“ създаде нови работни места за намаляване на бедността и безработицата в община Белица.
Натрупаният опит и изработваните творби, са солиден начален ресурс и основа за познаване на добри практики в тази насока.

 

Добавени коментари

Ведат Хюсеин публикува:
02 Август 2023 | 11:02
ДПС се разграничава от Беди Осман в Якоруда.
Е.Кълков публикува:
02 Август 2023 | 11:01
Беди Осман няма да бъде издигната от ДПС. Тя опорочи партията. Не заслужава доверие. Хората не я искат.
Асие Шахин публикува:
31 Юли 2023 | 20:12
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP